Let’s talk food! med Malin Ekström

VI SNAKKER DIGG MAT MED INSPIRERENDE MALIN EKSTRÖM

Det finnes så mange kule profiler på Instagram som inspirerer oss med sine freshe retter og digge oppskrifter og de vil vi bli bedre kjent med i denne Let’s Talk Food-spalten. Sist gang tok vi en snakk med gutta bak Instagramkontoen @veganergutta, og denne gangen snakker vi med soltråla Malin Ekström. Malin lager de lekreste retter, smoothier og bowls og inspirer oss stadig til å teste nye plantebaserte oppskrifter. Her skal du få bli litt bedre kjent med henne og få noen av hennes favorittoppskrifter denne sesongen!

 

Photo: Matkanalen

Aller først, hvem er du?

Jeg er Malin Ekstrøm, en jente fra Sandnes som elsker å dele sunn mat, å dele hverdagsøyeblikk. 

Jeg vokste opp med mange intoleranser og allergier som førte meg til å ta en bachelor i ernæring. Jeg hadde et ønske om å finne ut hva kroppen vår trenger for å ha energi til å delta i livet, og være den du ønsker å dukke opp som – selv om en må kutte ut matvarer. I 2015 dro jeg til Los Angeles, som alltid har vært mitt fristed når det kommer til velvære og helse. Resturantene med allergivennlige menyer, plantebaserte og veganske retter og ikke minst yogastudioene og hikes i Malibu. Jeg begynte å studere på en raw og vegansk skole som het Matthew Kenney Culinary school i Venice beach, som ble mitt første steg inn i matverden. 

Da jeg kom hjem til Norge fortsatte jeg å jobbe med plantebasert mat, og mat foto og fikk senere muligheten til å lage plantebaserte veganske matprogram på Matkanalen. Idag deler jeg mat, men også livsstil innhold, da alt henger sammen. 

Mitt kosthold er ikke lenger vegansk, men gleden er fortsatt stor for planter og inkluderes i nesten hvert måltid. Det er jo så bra for oss. Helst økologiske grønnsaker, egg, kraft, nøtter, salater, fisk, kylling, chiapuddinger og matcha er basen i kostholdet mitt. Det å føle seg bra er noe jeg er veldig fokusert på, har du det bra kan du ta vare på de rundt deg.  

 

Hva er din absolutte favorittrett

Mine absolutte favorittretter må det bli, haha. Hilsen health foodie. Jeg er sjukt glad i å sitte lenge å spise, plukke fra forskjellige skåler å kose meg alene eller med andre! 

Frokostfavoritten er bananmandel-mini-pannekaker. Der jeg har ulike skåler på bordet med blåbærchiasyltetøy og hjemmelaget sjokoladesaus. Granateple, mango i biter, mandelsmør og rista kokosflak.

Er også veldig glad i taco med venner, med kyllingkjøttdeig. Jeg lager det som en salat med masse mikset salat, agurk, rødløk osv og har plantebasert kokosyogurt med sitronjuice istedenfor rømme. 

Har jeg god tid er sommerruller med friske grønnsaker, søt mango og myk avocado digg, friskt og koselig – med mandelsmør dipp. 

Mot høsten er blomkål curry og gresskarsuppe favoritter. 

Okey, det ble litt mer enn èn rett – takk for meg! Haha. 

Her finner du blomkålbiffen som hele redaksjonen fikk lyst på!

Hva er det beste med sesongen vi er inne i?

I livet er det beste med denne sesongen at den gir en lun varm følelse selv om det blir kaldere i luften. Jeg merker at jeg trekker meg litt tilbake, reflekterer og skriver ned det jeg er takknemlig for. 

Går jeg ut pakker jeg meg godt inn i koselig strikk, store luer og skjerf. Solen titter frem på dagen å gir det mest magiske lyset på denne tiden av året, og det gjør alltid at jeg smiler å trekker pusten litt dypere. Det blir mørkt tidlig på ettermiddagen, og her i Oslo er det nydelige tente lys i trær og nesten overalt jeg titter opp når jeg går oppover Bogstadveien. 

Når jeg kommer inn døren, tar jeg på meg kosebukse og hjemmestrikk. 

Jeg fokuserer ekstra på å pleie huden med nærende ampuller og masker, da huden blir ekstra tørr på denne tiden. Pakker meg inn i pledd, store tøfler og tenner lys i hele leiligheten. Vannkokeren settes på, og det drikkes kosekopper med urte te og golden milk før jeg legger meg. Denne sesongen føles alltid som om en går litt inni seg selv, og nyter mer. 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Malin Ekström (@malinekstromno)

Kjøkkenutstyr du ikke klarer deg uten?

Min Vitamix blender. Den går varm! Bruker den til å lage mandelsmør, bananpannekaker, smoothies og blende supper.

Hvem er drømme-middagsgjesten din?

Oprah. Hun er så vis, inspirerende, stødig og prater så fint om sin tro.

Hva inneholdt siste take away bestillingen deres?

Den var fra Lille P, på Storo senteret i Oslo. Den inneholdt mikset salat, agurk, quinoa, kylling, egg, fersk timian, tamari ristede cashewnøtter med en honning og dijon dressing. 

Malins Matcha makroner finner du oppskrift på her.

Favorittrestaurant?

Har ikke vært der enda, men drømmer om å gå på Maaemo en dag! 

Beste matopplevelse noen sinne?

I Venice beach på Plantfood and Wine, Butchers Daughter og Café Gratitude.

Favorittsnack?

Holder det enkelt med mørk sjokolade, dippet i mandelsmør. 

Favorittspilleliste til matlaging?

Det går veldig på stemningen! Om morgenen når jeg har god tid til å lage frokost som bananpannekaker og matcha lattè hører jeg på rolig piano musikk. Andre ganger er det veldig «yo»-stemning i heimen, og jeg danser rundt til hip hop! Altså, det varierer veldig på humøret.

Beste matprogrammet/-serien dere vet!

Ser jeg på tv så er det som regel alltid matprogram! Nigella, Donna Hay, Jamie Oliver, Gordon Ramsey er favoritter. Chefs Table på Netflix er favorittserien i livet!

Tusen takk for snakken Malin, fortsett å inspirere oss til å lage masse fresh mat – WE LOVE!