Get that Wabi-Sabi vibe

4 TIPS TIL LITT MER WABI-SABI LOOK

Det var fler som fikk øynene opp for wabi-sabi looken etter vi delte «hjemme hos» filmen med Danielle Bernstein, grunnleggeren av WeWoreWhat. Japanerne selv forklarer det som en gammel livsinnstilling som går ut på å se skjønnheten i ting som hverken er feilfrie, evigvarende eller fullkomne. Wabi-Sabi handler om å se skjønnhet i det uperfekte og fylle hjemmet med ting som betyr noe og som gir deg ro. 

4 tips for å gi hjemmet ditt litt mer Wabi-Sabi look. 

Less is more er en av hovedelementene I Wabi-Sabi. Du trenger ikke ha en masse ting stående fremme for å gjøre det fint. Wabi-Sabi handler om skjønnhet i det enkle. Rydd opp, det gjør godt for både øyne og sinn. 

Fargene i et wabi-sabi hjem er rolige og naturtro. Mal vegger, tak, lister og dører i samme farge, gjerne i en type kalkmaling eller annen matt maling. Du trenger ikke bare velge grått, hvitt og beige for å skape et wabi-sabi hjem. Det viktigste er at fargene og materialene skal være naturtro og føles ekte. 

Dra på skattejakt etter unike gjenstander og møbler. Loppemarked eller bruktbutikker har produkter som har  patinaen som kjennetegner et Wabi-sabi hjem. Se etter solide ting i tre, kurv, keramikk og stein. Velg tekstiler i naturlige materialer som lin, ull, silke og bomull. 

Bring naturen inn og fyll opp krukkene med store grener. (Du har sikkert allerede har fått med deg at det er noe vi elsker) Her får du et tips til hvordan du får grenene til å holde lengst mulig i vasen. 

Sånn skaper du litt mer Wabi-Sabi stemning i heimen!