Superyummy gulrotkake med kokoskrem

SUPERSAFTIG OG LITT SUNNERE GULROTKAKE

Deilige, saftige gulrotkaker hører til på høsten. Og denne varianten med kokoskrem er en av de saftigste og diggeste gulrotkakene vi noen gang har smakt , og vet du hva – den er også bittelitt sunnere. Den inneholder blant annet chiafrø, som ikke bare gjør at kaken blir veldig saftig, men også tilfører litt ekstra næring til kroppen. Gulrot og kokos er kanskje ikke en kombinasjon man har tenkt på før, men vi lover deg det er en superkombo!

De aller, aller fleste ingrediensene kan du få tak i hos din lokale Life butikk.

Her er hva du trenger:
– 5 dl revne økologiske gulrøtter
– 1,5 dl Life Kokosolje
– 4 egg
– 2 dl Helios lyst rårørsukker
– 3 dl Helios Speltmel
– 3 ts Helios Ceylon kanel
– 2 ts Helios bakepulver
– 2 bokser kokosmelk (den typen som skiller seg når den settes kaldt)
– 2 ss Life Chiafrø
– 1 ts Sukrinmelis
– 1 ts Himalayasalt
– 1 ts Helios vaniljepulver
– en håndfull Life Kokosflak
– en håndfull Life Yummy Mullberries

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av CAMILLAPIHL.NO (@camillapihlmagazine)

Start med å forvarme ovnen til 175 grader og finn frem en rund kakeform (cirka 26cm diameter). Sett boksene med kokosmelk i kjøleskapet (disse bør helst står over natten for å stivne). Pisk eggedosis av eggene og rårørsukkeret. Smelt kokosoljen  på lav varme. Sikt speltmelet i eggedosisen, tilsett bakepulver, vaniljepulver, chiafrø og kanel og bland forsiktig inn i røra. Tilsett de revne gulrøttene og vend inn i røra. Hell over i smurt kakeform, eller bruk bakepapir i formen – gjør det du foretrekker. Stek på nederste rist i cirka 35-45 minutter, sjekk med en kakenål om den er ferdig stekt. Avkjøl kaken helt, før du forsiktig løsner kaken fra formen ved å bruke en kniv langs kanten.

Så kan du starte på kokoskremen! Det enkleste er å bruke kokosmelk som har fått avkjølt seg godt, boksene med kokosmelk kan gjerne stå i kjøleskapet over natten. Åpne boksene og ta ut det stivnede laget med kokoskrem som har lagt seg på toppen i boksen, ikke vannet! Pisk denne kokoskremen noen minutter til den har fått en deilig, luftig konsistens. Tilsett litt sukrinmelis og bland godt inn (tilsett litt av gangen og smak deg frem hvor søt du ønsker den). Fordel et tykt lag kokoskrem over kaken og dryss over kokosflak og tørkede mullberries.

Superyummy, og desidert en av de saftigste gulrotkakene vi noen gang har smakt!