Lag gresskarbrød til Halloween

GRESSKARBRØD TIL HALLOWEEN-FROKOSTEN

Lag et et fint brød formet som et gresskar, det gir instant Halloween-vibber over frokostbordet til helgen! Det er superenkelt, vi viser deg hvordan. Alt du trenger er din favorittoppskrift på brød (eller bruk ferdig melblanding), litt hyssing og en jerngryte.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av CAMILLAPIHL.NO (@camillapihlmagazine)

Du kan se hele fremgangsmåten i denne reelsen, ellers forklarer vi hvordan vi gikk frem under her!

Lag brøddeig etter din favorittoppskrift eller bruk en ferdig melblanding. Sørg bare for å lage en brødoppskrift med fast deig, ikke den rennende varianten der deigen er mer som en røre. Når du har forhevet deigen, så gjør du klar jerngryten og hyssing. Knyt sammen 3 hyssingbiter med en knute på midten, legg «hyssingstjernen» oppi jerngryta.

Hell over deigen og knyt hyssingene på toppen av deigen, sett til etterheving. Stek deretter brødet som anvist i oppskriften. Stek gjerne med lokk 2/3 av steketiden, og ta av lokket siste 1/3 av steketiden. Du kan sjekke at brødet er ferdigstekt ved å banke lett på det med en tresleiv, da skal det gi fra seg en hul lyd. Avkjøl brødet og fjern hyssingen. Sånn, da har du bakt et brød perfekt for Halloween!