Fine ting på veien

LOKSTALLEN I RØYKENVIK ER VERDT ET BESØK

I en gammel lokstall rett nede ved Randsfjorden, rett i nærheten av Brandbu, finner du restauranten Lokstallen i Røykenvik. Og denne sjarmerende plassen er rett og slett verdt en liten omvei. Hvis du skal innom Hadeland Glassverk, eller er på vei over Hadeland, så bør du legge inn en matpause her. Den gamle, sjarmerende murbygningen er nydelig restaurert og innredet på en måte som tar oss rett til den engelske landsbygda. Servise i alle farger, former og mønster pryder vegger, de er del av dekorasjoner på bord, det samme er syltede frukt og grønnsaker, blomster, gresskar og en og annen liten lekefigur. Man kan sitte og titte på alle detaljene og alle dekorasjonene i en liten evighet.

Menyen er fylt opp med retter basert på lokale råvarer, og det kan være lurt å ringe i forkant og reservere et bord, ellers kan du belage deg på litt ventetid. På sommerstid kan du også spise utendørs med utsikt over Randsfjorden, men på denne tiden av året så er det kun innendørsservering, og det blir fort fullt.

Oppe i 2.etasje finner du også en hyggelig liten butikk, der du raskt kjenner igjen mange av detaljene fra butikken. Et perfekt sted å titte innom for nydelige, vintage trefat, helt unike juletrekuler, masse forskjellig morsomt servise, kanner og mugger, morsomme gavebøker og mye, mye mer!

Lokstallen i Røykenvik finner du på adressen Røykenviklinna 412 – vel verdt en stopp når du er forbi Hadeland!