Lag en blomstrende rødløk

VI VIL SERVERE BLOMSTRENDE RØDLØK TIL ALT

Når du først har laget dette en gang kommer du aldri til å ville servere en rødløk på en annen måte igjen.  Hallo, har du sett noe så fint? Og ikke bare er de vakre å se på , de er også veldig enkle å lage!


Du trenger: 

Rødløk. (Velg de med litt mindre størrelse om mulig.)
Balsamicoeddik 
Olivenolje 
Salt og pepper 

Start med å sette ovnen på 200 grader. Finn frem løk og skjær en liten skive av bunnen på løken så den står støtt. Har løken skall, fjerner du det ytterste skallet. Finn frem den skarpeste kniven i kjøkkenskuffen og skjær løken nesten tvers igjennom. pass på at løken er festet nederst, dette er viktig ellers vil den bare falle fra hverandre. Snur løken og gjenta slik at du har delt den i fire. Gjenta så du sitter igjen med 8 deler som er kuttet nesten tvers igjennom.

Plasser løken i ildfast former og dryss over god olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper. Legg over aluminiumsfolie og bak i ovnen i ca 20-30 minutter til løken begynner å bli mør. Ta av folien og stek i ca 10-12 minutter til. Nå skal løken ha begynt å folde seg ut som en blomst, men hjelp gjerne litt ekstra til nfør du serverer om det trengs.