DIY Lag din egen høstkrans!

Å LAGE EN FIN HØSTKRANS ER ENKLERE ENN DU TROR

Det er koselig å lage ting selv, og nå er tiden inne for å lage fine høstkranser. Og det er faktisk ganske så enkelt, du renger hverken å være veldig fingernem eller ha masse tid til overs. Denne enkle høstkransen lagde vi på en halvtimes tid. Vi viser deg hvordan!

Det du trenger er en stor metallring (kan blant annet kjøpes på hobbyforretninger), blomstertråd eller tynn ståltråd, en saks og noen buketter med strå av ulike slag. Mester Grønn har masse fine strå i butikkene nå, ellers kan du ta deg en gåtur i høstsola og plukke med deg noen.

Her har vi valgt å lage en enkel og litt vilter krans, som ikke er så voluminøs. Det synes vi gir den et ekstra hjemmelaget preg, noe vi liker! Start med å klippe vekk mesteparten av selve stråene på hver stråtype, slik at du sitter igjen med toppene.

Sett sammen små buketter, der du legger stråene i litt ulike høyder i buketten, og deretter fester disse bukettene på stålringen med blomstertråd. Klipp gjerne opp biter med blomstertråd på forhånd, på cirka 5 centimeter lange, så går det mye raskere å feste stråbukettene på stålringen. Legg stråbukettene litt over hverandre langs stålringen, slik at man får dekket over blomstertråden som man fester bukettene med.

Voilà – en enkel, fin høstkrans som er like fin inne, som utendørs!