Raw Carrot Cake Balls

RAW BALLS FOR DEG SOM ELSKER GULROTKAKE

Her er noen skikkelig digge raw balls som smaker av høst, innekos og deilige krydder. Og hvis du er av typen som er glad i gulrotkake, så er disse innertier – smaken minner nemlig veldig om gulrotkake. Bare mye sunnere og fulle av gode næringsstoffer. En deilig liten munnfull når du har lyst på noe godt!

For å lage våre Raw Carrot Cake Balls så trenger du følgende:
– 200 gram valnøtter
– 3 dl havregryn
– 10 Medjool dadler
– 1 stor gulrot eller 2 små
– 2 teskjeer lønnesirup
– 2 teskjeer ceylon kanel
– 1 klype himalayasalt

Start med å vaske og deretter rive gulrøttene og putt de i en stor bolle. Finn frem en blender eller kjøkkenmaskin og tilsett valnøttene i to omganger, valnøttene skal grovhakkes. Det er enklere for blenderen eller kjøkkenmaskinen hvis du tar valnøttene i to omganger, eller kan valnøttene bli veldig ujevnt hakket. Hell valnøttene over i bollen med gulrøttene. Bland havregryn og dadlene i blenderen til det blir en jevn masse (obs! husk å sjekk dadlene for stener før du har de i blenderen!). Hell denne massen over i bollen, og hell over to teskjeer lønnesirup, to teskjeer ceylon kanel og en klype salt. Bland godt. Rull passe store baller med hendene. Tilsett litt mer havregryn hvis blandingen blir for klissete.

Yum! En deilig liten treat du kan nyte med god samvittighet! Oppbevar kulene i en tett beholder i kjøleskapet, da holder de seg fine i opp til en ukes tid.