Let’s talk food! med Veganergutta

VI SNAKKER DIGG MAT MED INSPIRERENDE MENNESKER

Det finnes så mange kule profiler på Instagram som inspirerer oss med sine freshe retter og digge oppskrifter, og en av de er Gard og Minn som står bak @veganergutta. Vi får vann i munnen av all den deilige plantebaserte maten de legger ut, og her skal du få bli litt bedre kjent med gutta og få en av deres favorittoppskrifter denne sesongen! Stay tuned for masse fresh matinspo i «Let’s talk Food» spalten vår!

Aller først, hvem er dere?

Vi er Veganergutta – To gutter ved navn Minn og Gard, som deler oppskrifter på digg og bærekraftig mat og tipser om hvordan leve litt grønnere på Instagram. Der deler vi også våre favorittspisesteder og nye veganske produkter, samt snakker om dyrevelferd i forbindelse med dagens kjøttindustri. 

Vi ønsker å bidra til at flere får et mer positivt bilde av plantebasert mat og veganisme, hvilket er en av grunnene til at vi startet vår konto. Dessuten har vi også følt at det er for få gutter på banen når det kommer til formidling av veganisme, dyrevelferd og bærekraft – og hvilken rolle maten vi spiser i hverdagen spiller inn i alt dette. Det var derfor viktig for oss å slå et slag for gutta også.

Hva er deres absolutte favorittrett

Vi elsker å eksperimentere med mat, og har i det siste prøvd ut flere retter med blomkål. Men det er vanskelig kun velge en favorittrett da det er så mange muligheter med plantebasert mat! 

Hva er det beste med sesongen vi er inne i?

Høst er en super årstid for norske grønnsaker! Grønnsaker i sesong, deriblant norsk agurk, potet og blomkål, er så utrolig rik på smak! Utenom å være på blomkål-kjøret, lagde vi også nylig en fantastisk eplekake med Discovery-epler fra Sogn. 

Her finner du oppskriften på en av guttas absolutte favorittkomboer denne sesongen – Ovnsbakt blomkål med gurkemeie-tahini saus og gulrotsuppe!

Kjøkkenutstyr dere ikke klarer dere uten?

En stor kjele. Rett og slett fordi den representerer for oss det å ha middagsbesøk av venner og familie, for å kokkelere frem god mat og gode samtaler. 

Hvem er drømme-middagsgjesten deres?

Det måtte blitt en salig blanding med Greta Thunberg, Joaquin Phoenix og medlemmene i BTS. For et festmåltid!

Hva inneholdt siste take away bestillingen deres?

Burger fra Munchies.

Favorittrestaurant?

ChingChing og AsianBox leverer alltid.

Beste matopplevelse noen sinne?

Berlin-turen vår i 2019. Vi feiret nyttårsaften der rett før pandemien og spiste fantastisk vegansk mat! Gode tips er Secret Garden Vegan Sushi og Soy.

Favorittsnack?

Hjemmelagde snickers-bars, Ben & Jerry’s Cookie Dough og Vegan Cheese Doodles. Yum!

Favorittspilleliste til matlaging?

Vi lagde faktisk vår egen spilleliste på Spotify, Veganerguttas Mixtape, med et utvalg av våre favoritt-sanger for øyeblikket. 

Beste matprogrammet/-serien dere vet!

Vi ser mye på YouTube, og liker Pick Up Limes og Avant Garde-vegan.

Tusen takk for snakken gutta, fortsett å inspirere oss til å lage masse fresh plantebasert mat – WE LOVE!