Høst = eple crumble

EN DEILIG EPLE CRUMBLE LAGET PÅ IMPULS

Etter å ha sett at det var Den norske epledagen i går, og solen plutselig tittet frem etter dager med gråvær – så fikk vi skikkelig lyst til å lage noe godt av epler. Vi tok med oss kurven ut for å plukke epler hos naboen, og benyttet samtidig muligheten til å plukke med oss litt vakkert høstløv. Høsten er på sitt mest magiske akkurat nå, før alt løvet har falt ned fra trærne og det ser ut som landskapet står i brann i ulike høstnyanser.

Lykken er å ha en nabo med epletrær, som ikke klarer å bruke opp alle eplene på egenhånd. Da kan man finne på å lage seg en deilig epledessert, sånn helt plutselig.

Vi har slumpet veldig på denne oppskriften, slik er det når det lages litt på impuls! Vi har brukt 2-3 friske norske epler, litt romtemperert smør, havregryn, brunt sukker, en liten skvis med sitronsaft og litt kanel.

Vask eplene og skjær opp i terninger. Sett stekeovnen på cirka 200 grader og finn frem et par små ovnsfaste former. Ta en god klatt smør i en stekepanne og stek eplebitene møre, dryss over litt brunt sukker og la dette smelte sammen med smør og epler. Skvis over litt sitron og ha epleblandingen over i de ovnsfaste formene. Bland noen terninger med smør, litt havregryn, litt brunt sukker og et lite dryss kanel i en bolle. Kna dette sammen til en smuldrete blanding, og dryss over epleblandingen. Stek i ovnen til havreblandingen har fått en gylden fin farge. Server gjerne med en kule vaniljeis, vaniljesaus eller vaniljekesam!