Lun høstsalat med solbærdressing

EN LUN SALAT AV HØSTENS BESTE GRØNNSAKER

Man føler seg litt ekstra inspirert til å lage deilige, sunn mat når butikkene bugner av ferske grønnsaker og nyhøstet frukt. Og hva passer vel bedre å bruke høstens grønnsaker og salater til, enn en superdeilig lun salat! Denne høstsalaten er så digg at man lett kan lage den når man får lyst på noe ekstra godt, og som en ekstra bonus så er den proppet med deilige farger å se på og masse god næring for kroppen.

For å lage vår deilige lune høstsalat så har vi basert oss på økologiske kvalitetsvarer fra Kolonihagen, her er det du bør sette på handlelisten (Kolonihagen sine produkter er tilgjengelig på Rema 1000):
økologiske gulrøtter 
en pakke hjertesalat 
en pakke ruccula
ferdigkokte rødbeter
god olivenolje
solbærsyltetøy
økologisk mini brie
–  salt og pepper

Start med å finne frem en stekeplate eller ildfast form og litt bakepapir, og sett på ovnen på cirka 200 grader. Kutt opp gulrøttene i passelig store biter og legg de utover det bakepapirkledde stekebrettet eller ildfaste formen. Drisle over godt med olivenolje, godt med salt og pepper og sett inn i varm ovn. Kutt opp rødbetene og legg disse til side, rødbetene skal inn i ovnen sammen med gulrøttene når gulrøttene har blitt litt møre.

Mens du venter på at gulrøttene og rødbetene skal bli klare, så kan du anrette ruccula og hjertesalat i noen dype boller. Og sette i gang med dressingen! Og den, den er helt fantastisk god – og laget på kun to ingredienser!

Rør sammen noen spiseskjeer av solbærsyltetøyet til Kolonihagen og olivenolje, så har du en helt fantastisk frisk dressing som smaker av høst! Helt perfekt å servere sammen med vår lune salat som toppes med litt smeltet brie.

Ta rødbetene og gulrøttene ut av ovnen og legg de over i bollene med salat. Skjær opp brie i skiver og varm i ovnen i noen minutter til den har begynt å smelte. Legg de smeltede skivene med brie over salaten og topp med deilig solbærdressing!

Server gjerne med ferske rundstykker og noe godt i glasset, vi digger de nye sparkling drikkene til Kolonihagen med smak av rabarbra og appelsin&sitron.

Kolonihagen sine råvarer er økologiske og av topp kvalitet, du finner de på Rema 1000.