Kremet pasta med sopp og brokkoli

DEN PERFEKTE HØSTPASTAEN

Dagens middag er herved servert. Rask, enkel og smakfull pasta med høstens sopp. Skikkelig kosemat som er like god på en onsdag, som en lørdag. Inviter noen du er glad i på middag eller nyt i fred og ro med en serie på skjermen og tente lys rundt omkring.

Du trenger:
– Pasta (vi brukte båndpasta)
– Forskjellige typer sopp
– Brokkoli
– Hvitløk
– Sjalottløk
– Fløte eller plantebasert alternativ til fløte
– Parmesan
– Pinjekjerner

Start med å kutte opp soppen i passe store biter og finn frem en litt dyp stekepanne. Stek soppen i smør med salt og pepper. Tilfør finhakket hvitløk og sjalottløk når soppen har ligget og surret i pannen en liten stund. Kutt opp brokkoli i passe store biter og stek sammen med løk og sopp. Stek alt til soppen begynner å bli lett gyllen, løken blank og brokkolien mør. Sett på pastavann og kok opp pasta som anvist på pakningen. Hell oppi 3 dl fløte, en god neve parmesan og ristede pinjekjerner i stekepannen med sopp, løk og brokkoli. Gi det et lett oppkok så smakene får blandet seg godt sammen. Finn frem en tørr panne og rist pinjekjerner lett. Hell av vannet på pastaen og rør inn den kremede blandingen, anrett på en tallerken og topp med pinjekjerner.

Har du persille liggende er det også skikkelig godt til!