Tips til ryddige skap på kjøkkenet

ENKLE TRIKS FOR LITT RYDDIGERE KJØKKENSKAP OG KJØLESKAP

Vi går litt ekstra opp i ordning & reda på hjemmefronten når høsten kommer. Da er det tid for å tilbringe mer tid innendørs, og da er det hyggelig å ha det fint og ryddig rundt seg. Nå er det kjøkkenet som har fått seg en skikkelig rydderunde, og her er noen tips til hvordan du kan skape litt mer orden i kjøkkenskap og kjøleskap:

– Først og fremst, ta alt ut av kjøleskap eller kjøkkenskap, og vask godt før du setter ting tilbake. Gå over holdbarhetsdatoer i samme slengen.
– Fin og praktisk oppbevaring! Vi fant noen superfine glassbeholdere med lokk av kork her om dagen, så nå har vi kjøpt inn en god samling og fylt tørrvarer på disse. Vi digger at de er ganske høye og smale, og rommer over en liter – og at de ser litt ekstra fine ut når man åpner kjøkkenskapet. Vi fant de hos Kid Interiør.
– Snurrebrett er superpraktiske både i kjøkkenskap og kjøleskap, vips så blir det så mye enklere å finne de tingene som vanligvis har stått bakerst i skapet. Dette snurrebrettet har vi i kjøleskapet, og oppbevarer pestoglass, diverse sauser, syltetøy og små flaske på det – så praktisk!
– Hvis du bruker oppbevaringskrukker, så kan du bruke Dymo og lage en lapp med holdbarhetsdatoen som du setter utenpå krukken. Sett tilbake alt etter kategori – pasta for seg, mel og bakevarer for seg, hermetikk for seg… Ved å ta det mest ut av sine originalemballasje og oppbevare i praktiske krukker eller lignende, så ser det mye ryddigere ut i skapene og du vil oppleve at du får bedre plass når du ikke må forholde deg til masse ulike formater og størrelser på emballasje.
– Lag en egen hylle i kjøleskapet for salat, grønnsaker og frukt i kjøleskapet. Gjerne ganske høyt opp i kjøleskapet, der temperaturen er litt høyere. På Clas Ohlson har de supersmarte oppbevaringsbokser i mange ulike størrelser som er praktiske å stable oppå hverandre, perfekt i kjøleskapet til bær, grønnsaker og frukt. Det ser fresht ut, det utnytter plassen godt siden de kan stables og det blir faktisk mye mer fristende å spise sunt når det ser fresht og oversiktlig ut når man åpner kjøleskapet!
– Oppbevar alt pålegget du bruker daglig i en egen kurv i kjøleskapet, så mye enklere å ta ut hele kurven, enn en og en ting! Det samme kan du gjøre i kjøkkenskapene med alle suppeposer, alle teposer og lignende.