Eplekake på 1-2-3

LYST TIL Å LAGE NOE MUMS AV EPLER I HELGEN?

Butterdeig er genialt å ha liggende i fryseren, nettopp fordi det er så utrolig mye godt du kan lage ut av det. Noen ganger man bare har lyst på noe digg og da er denne helt perfekt å lage. Du trenger butterdeig, sesongens epler, kanel, honning (eventuelt sukker) og litt smør.

Ta ut butterdeig og bruk en skarp kniv til å skjære en ramme rundt butterdeigen. Med ramme mener vi at du skal skjære en ramme, ca en halv cm inn på butterdeigen hele veien rundt, men ikke skjære igjennom.  Der det ikke er fyll sveller deigen og det blir en kant som holder fyllet på plass når du steker butterdeigen. Smør utover et generøst lag smør på butterdeigen og strø over kanel. Drisle over litt honning. Skjær epler i tynne skiver og legg de utover, avslutt med litt mer honning og kanel. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min.

Dette er så godt, og ekstra digg med en klatt vaniljekesam eller litt is ved siden av!