7 tips til snittblomstene

TRIKSENE FOR Å FÅ SNITTBLOMSTENE TIL Å VARE LENGER

Blomster – det føles nesten nakent hjemme når vi ikke har friske blomster på bordet. Vakre blomster gjør hjemmet så mye mer levende med en gang! Men det er ikke alltid like lett å få blomstene til å vare lenge, men noen triks har vi plukket med oss gjennom årene.

Her er 7 enkle ting du kan gjøre for å få blomsterbukettene til å vare lengre:
– Sørg for at vasene er helt rene! Vask de godt og jevnlig, gjerne med Klorin, det hindrer bakterievekst som ikke er bra for blomstene.
– Det varierer litt fra blomst til blomst, men de aller fleste blomster trives best med et skråsnitt med stor overflate til å suge opp godt med vann. Det vil si at du bør snitte på langs, på skrå nedover stilken. Og husk at snittekniven også bør være ren! Sett blomstene i vann med en gang de er snittet, ikke la de bli liggende på benken.
– Kutt vekk alle grønne blader på nedre del av stilken, det skal ikke være noen blader på den delen av stilken som er i kontakt med vannet i vasen.
– Bruk kaldt vann i vasene, med mindre du har fått anbefalt noe annet når du kjøpte blomstene.
– Et lite triks vi har plukket opp fra blomsterhandlerne, er å tilsette en bitteliten slump (typ en halv kork) med klor i vannet som blomstene står i, i tillegg til holdbarhets-middelet som følger med. Det hindrer at det skal utvikle seg bakterier i vannet, og blomstene holder seg lenger.
– Ingen blomsterbuketter liker å stå midt i solsteken, så forsøk å unngå å sette blomstene midt i sollyset. Det er heller ikke så heldig å sette buketter der det trekker kaldt. Og blomster er heller ikke så glad i å stå ved siden av frukt, spesielt epler og pærer som – de skiller ut etylengass som gjør at blomstene visner raskere.

Om blomstene begynner å henge med hodet, kan du snitte dem på nytt, og fylle på med nytt friskt vann!