Vegansk kokos kaffe shake

MANDAG, SOL OG EN DIGG FROKOSTSHAKE

Selv om sola skinner og dette ser ut til å bli en skikkelig fin mandag, så trengte vi en ekstra liten energiboost fra morgenen av. Derfor starter vi dagen med en superdigg kokos-kaffe-shake! Den smaker superdigg, den er mettende, den er vegansk og den gir oss en ekstra liten boost med energi til å kickstarte den nye uka!

Kolonihagen har et supert utvalg veganske alternativer til meieriprodukter for deg som har lyst til å spise litt mer plantebasert, i tillegg til klassiske meieriprodukter av topp kvalitet. Og vår frokostshake er basert på to av Kolonihagen sine veganske alternativer – Kogurt og Kokosdrikk!

Du trenger følgende for å lage denne frokostshaken:
– en banan, gjerne en godt moden for ekstra sødme
– Kogurt Vanilje fra Kolonihagen
– Kokosdrikk fra Kolonihagen
– 2-3 spiseskjeer ferdigbrygget kaffe, vi har brukt Kolonihagen sin Frokostkaffe
– en håndfull isbiter
– valgfri topping, vi har brukt kokosflak og kakaonibs for litt ekstra krønsj

Start med å putte en banan, Kogurten og en liten slump Kokosdrikk i en blender. Finn frem den ferdigbryggede kaffen og tilsett 2-3 spiseskjeer kaffe i blandingen og en håndfull isbiter. Blend til du får en jevn shake, hell oppi litt mer kokosdrikk hvis du ønsker en mer flytende konsistens.

Et lite tips! Har du ofte igjen en slump kaffe i kaffekannen når dagen er omme, eller har du en tendens til å ikke rekke å spise opp alle bananen før de blir for modne? Frys de ned og bruk i smoothie og shakes som dette! Frys kaffen i isterningformer, så har du perfekte små porsjoner å bruke i kaffeshakes eller iskaffe, og del opp bananer i biter før du fryser de – helt perfekt å bruke i smoothies!

Hell i et stort glass, topp med kokosflak og kakaonibs og nyt den deilige miksen av kokos, kaffe og banan!

Visste du forresten at Kolonihagen har et godt utvalg kaffe, både hele bønner og ferdigkvernet? Kaffe er brent hos kaffeekspertene KAFFA, et kaffehus etablert av den første verdensmesteren i barista, Robert Thoresen. Kolonihagen og KAFFA har et eget kaffefond, der 2 kroner ekstra for hver solgte kaffepose, går direkte tilbake til arbeiderne som har dyrket frem og plukket kaffebærene.

Nå blir det en liten pause i solen med digg frokostshake – GOD MANDAG kjære dere!