SPOTLIGHT Julie Ilona Balas

Photo: Anne Valeur

SI HEI TIL SUPERINSPIRERENDE JULIE ILONA BALAS

Vi har latt oss inspirere av de deilige oppskriftene til Julie Ilona Balas, fra Julies matblogg, i mange år! Profilen til Julie er proppet med herlige matretter, fantastisk flott bord, kult interiør og mange gode tips når det kommer til mat og drikke. Og nå er hun jammen meg ute med bok nummer 3 også, Spis sammen! Vi har fått en liten sniktitt, og vi digger det! Way to go, Julie! Her får du bli litt bedre kjent med denne kule dama.

Vi digger deg. Fortell om hva du driver med for tiden.
Jeg har akkurat lansert en kokebok. Den heter «Spis sammen» og handler om vennemiddager og å spise sammen. Den inneholder også mine beste kjøkkentriks og tips til hvordan man enkelt arrangerer middagsselskap med hvilepulsen i behold. Har også fått med mange gode vintips fra Fyllechatten, menyforslag og spillelister til forskjellige anledninger. Det er noen QR-koder i boka man kan scanne for å komme direkte til spillelistene og min handleguide for alle de største byene i Norge. Dette prosjektet har jeg holdt på med i omtrent et år, så det føles helt fantastisk at boka endelig er ute i verden.

Hva har inspirert deg i dette prosjektet?
Under lockdown begynte jeg raskt å savne middagsselskap med venner, så da Frisk forlag kontaktet meg og lurte på om jeg ville lage en ny kokebok, skjønte jeg raskt hva den måtte handle om. Boka inneholder noen gode, gamle klassikere fra arkivet, men det aller meste er helt nytt. Det er vennene mine og maten vi har laget sammen som har inspirert meg aller mest i denne prosessen. Selve boken ble også laget på forskjellige venners kjøkken, på samme måte som vi pleier å lage mat hos hverandre. Jeg liker det veldig godt, og det har gjort at bildene i boka er veldig variert.

Hvor / når / hvordan får man tak i dette?
Boka er i salg direkte fra Frisk forlag. Den er også tilgjengelig hos Ark, Tanum og Norli.

Hvordan startet du dagen din i dag?
Jeg startet dagen min med kaffe og frokost på senga (har verdens snilleste kone!), så litt lesing i aviser og magasiner før jeg sto opp og tok en ansiktsmaske.

Hva er det siste du nettshoppet?
Tror det siste jeg nettshoppet var en yogakrakk, haha. Det er perfekt når man vil lære seg hodestående, men er litt pinglete. Driver og bygger opp en hjemmegym på det ekstra soverommet vårt for tiden.

Har du en Instakonto du kan anbefale?
Må tipse om Sascia Cort, en helt rå svensk influencer jeg har fulgt en god stund nå. Blir så glad og inspirert av alle fargene og prosjektene hennes.

Hva er ditt beste self care tips?
Gå alene på kafé eller vinbar midt på dagen, bestille et glass vin og noe snacks, og lese litt i en god bok. Da slapper jeg ekte av, og får en slags merkelig mestringsfølelse av å gå alene på kafé/restaurant. Finner aldri helt tid til å lese hjemme eller utenom ferier, så det er en god måte å lese ferdig alle bøkene jeg begynner på.

Fortell oss en guilty pleasure?
Chips, dip og real housewives of Beverly Hills. Hehe!

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.
Så nettopp ferdig White Lotus på HBO, elsker hvor nedpå og merkelig stemning den hadde. Anbefaler! Må også anbefale kjærlighetspodden til Sissel Gran og Catrin Sagen. Håper det kommer nye episoder
etterhvert.

Photo: Anne Valeur

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Jeg har 38 tatoveringer. Sorry mamma!