Høstens bakte frukter

PLOMMER, EPLER OG FIKEN MED ET DRYSS HONNING 

Høsten byr på skikkelig gode råvarer! Frukttrærne bærer de deiligste frukter og vi er kanskje ikke alene om å være litt mer kreativ på matfronten på denne tiden? Det er jo så vanvittig mye godt. Vi elsker smaken av ovnsbakte norske epler og plommer, og med et lite dryss honning og kanel blir smaken fantastisk. Det er også veldig godt med en liten kladd usaltet smør på toppen, da blir frukten ekstra saftig.

Del opp frukten i passende biter og legg i en liten form, ha over honning, kanel og gjerne en klatt smør. Bakes i ovnen på 180 grader varmluft i 20-30 minutter, husk å følge med så det ikke brenner seg. Serveres akkurat som du ønsker – enten alene, eller med gresk yoghurt og granola! Det er helt nydelig til frokost eller som en deilig lun rett til kvelds!