Bakt blomkål med parmesan

DETTE ER SKIKKELIG SNADDER

Det er litt ekstra deilig med alle de ferske grønnsakene og friske fruktene man får tak i på denne tiden av året. Og en av favorittene akkurat nå, er å ovnsbake blomkål med parmesan og urter. Så digg at du lett kan spise en bolle av dette som en snack, eller perfekt som en liten siderett.

Har du lyst til å teste ut sesongens beste blomkål? Da trenger du blomkål, en god olivenolje, parmesan, salt og pepper og friske urter – her brukte vi timian.

 

Del opp blomkålen, skill de små blomkålbukettene fra stilken. Så skjærer du de små blomkålbukettene i skiver. Legg på en bakepapirkledd stekeplate og sprinkle over olivenolje. Strø over salt og pepper og sett inn i stekeovnen som er forvarmet til 175 grader. La stå i 20-30 minutter, litt avhengig av hvor tykke blomkålskivene er. Cirka halvveis i steketiden tar du stekeplaten ut av ovnen og strør over et generøst lag med revet parmesan. Stek videre til parmesanen har smeltet og blitt sprø, og blomkålen har fått en fin gylden farge.

Avslutt med friske urter på toppen! Du kan også lage blomkålen på grillen, men da kan det være lurt å bruke litt aluminiumsfolie på grillen, slik at blomkålen ikke faller ned i grillen. Velbekomme!