Slik bevarer du duftlysene

5 TIPS FOR Å TA BEST MULIG VARE PÅ DUFTLYSENE DINE 

Vi elsker duftlys og synes duft er med på å sette personlighet til et hjem. Hvilke duftlys du velger forteller nesten en liten historie om hvem du er og hva du liker. Når mørket stiger på er det lite som er så hyggelig som tente lys rundt omkring i stua. Men hvordan brenner du egentlig et duftlys riktig? Hva er trikset for å ikke få sort sot i beholderen?  Og hvilken måte er den beste å slukke lysene på? Alt dette tipser vi om her!

1. Når du først begynner å brenne et duftlys bør det første gang brenne minst 2-3 timer. Dette for at all stearinen på toppen av lyset skal smelte. Dette gjør at lyset brenner jevnt nedover og du slipper den kjipe «gropen» midt i lyset. Og husk alltid å trimme veken før første påtenning, duftlys kommer ofte med en veldig lang veke, og en kortere veke gjør at lyset brenner penere.

2. Rett opp veken etter lyset er brent. Dette gjør også at lyset brenner finere og jevnere.

3. Ikke glem å trimme veken med en liten saks med jevne mellomrom. Cirka 2-3 millimeter etter hver gang du har brent lyset. En utrimmet veke gir sort sot inni glasset og det vil man jo helst prøve å unngå.

4. Et genialt triks er å bruke glassklokker over lysene når de ikke er tent. Dette vil bevare lukten på lysene bedre. Det er også er godt tips for å unngå at det lukter for mye forskjellige lukter, av alle duftlysene du har stående rundt omkring i hjemmet. Det er ikke alltid det er like digg å blande alt for mange lukter sammen, da er glassklokker perfekte. Dessuten er glassklokkene fine for å skape små stilleben rundt om i huset.

5. Prøv å venn av deg å blåse ut lyset når du skal slukke det. Bruk en skje eller en lysslukker for dette for å unngå masse røyklukt, sot og stearin som spruter utover.

Har du noen gode tips, del gjerne med oss på Instagram!