Hudpleie etter sommeren

NY SESONG – NY HUDPLEIERUTINE

Når sesongskiftene kommer, så krever det som regel noen endringer i hudpleierutinene. Man trenger ikke å bytte ut alle produktene sine, men noen små endringer i rutinen gjør at huden vil takle overgangen bedre. Og huden vår trenger også litt ekstra pleie og kjærlighet etter en sommer med mye sol, bading og man har kanskje vært litt på reisefot og ikke vært like nøye med hudpleierutinen sin. Nå blir det straks kaldere ute, vi tilbringer mer tid inne i tørr inneluft og huden kan ofte frike litt ut når høsten kommer. Så her er noen tips for å pleie huden etter sommeren og gjøre overgangen til høst litt enklere for huden!

  • En god håndkrem er et must! Det er på tide å finne frem favorittuben med håndkrem igjen, ha gjerne en i veska, en på nattbordet og en på jobb. En god negleolje er også en god ide! Denne her er helt super.
  • Bruk en ansiktsmist for å tilføre litt fuktighet i løpet av dagen, det føles forfriskende i tørr inneluft. Hvis du jobber mye foran skjerm, så er det lurt og alltid ha en stående i nærheten. Caudalie sin er en klassiker.
  • Spis mer sunne fettsyrer som omega-3, og sørg for å få i deg nok vann. Et tips for å motivere deg selv til å drikke nok vann, er å smaksette vannet med noen av sesongens frukt og bær! Chiafrø inneholder masse omega-3 somer bra for huden og du finner mange oppskrifter med chiafrø her.

  • Bytt gjerne til en kremrens eller en oljebasert rens, slik at huden skånsomt renses uten å miste noe fuktighet. Det samme kan du gjerne gjøre i dusjen, bytt ut såpe med en god dusjolje. Masse fukt og pleie er et must på denne tiden av året! Og gi kroppen en skikkelig god runde med en skrubb, det får vekk døde hudceller og huden ser friskere og piggere ut med en gang. Her kan du finne oppskrifter på flere digge hjemmelagde skrubber!
  • Vurder om du kanskje trenger å tilføre en rik nattkrem til hudpleierutinen din for at huden skal få den fuktigheten den trenger. Nattkrem er en fin måte å få inn litt ekstra pleie. Husk at det er på natten huden har tid til å fornye seg, så det er en fin anledning til å gi den litt ekstra pleie. Visst du forresten at du kan bruke en god fuktighetsmaske som nattkrem også? En super måte å booste huden!
  • Høsten er også en fin tid for å tilføre huden det lille ekstra, eller jobbe litt mer konkret med huden – om det er skader etter soleksponering man vil få bukt på, man vil gi huden en boost eller fokusere på antialdring eller jobbe preventivt. Unn deg gjerne en time hos hudpleier og få hjelp til å velge ut et litt mer aktivt produkt, som et serum, spesielt tilpasset huden din og dine behov.
  • Og glem for all del ikke solfaktor, selv om solen ikke varmer like godt lenger. De skadelige solstrålene er der fortsatt, så bruk SPF året rundt!