Hjemmelaget brød til matpakkene

BRØDET SOM ER SUNT, MEGAGODT OG RASKT Å LAGE

Hverdagen byr ofte på litt strammere skjema og det er godt å legge inn noen faste rutiner, slik at dagene flyter litt bedre. I gode perioder så er vi flinke til å bake brød hver uke. Og det er en brødoppskrift vi alltid vender tilbake til. Dette brødet krever minimalt med innsats, og smaker skikkelig digg.

Å bruke noen minutter på å røre sammen deigen til denne oppskriften – og deretter sette seg ned med en kopp te og kjenne at lukten av nybakt brød sprer seg og vite at man har gjort en bitteliten innsats for litt mindre tidsklemme i uka som kommer, det er en ganske digg følelse!

Denne brødoppskriften har vi brukt lenge, og vi blir aldri lei – vi fant den opprinnelig på bloggen til Maria Skappel. Noe av det beste med oppskriften er at du kan bruke det du har i skapet, så lenge blandingsforholdet mellom tørt og vått er det samme. Tror nesten ikke vi har laget brødet helt likt noen gang, alltid med litt ulike varianter frø og korn – og brødet blir alltid like godt!

Grunnoppskriften ser slik ut, men husk at du fint kan sløyfe en eller flere frøtyper, og heller tilsette noe annet – så lenge blandingsforholdet mellom tørre ingredienser og våte ingredienser er det samme.

– 650 gram speltmel
– 250 gram sammalt speltmel
– 60 gram solsikkekjerner
– 60 gram gresskarkjerner
– 50 gram havregryn
– 100 gram linfrø
– 50 gram chiafrø
– 1 spiseskje salt
– 1 liter vann
– 1 pakke tørrgjær

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle og tilsett vannet. Rør sammen til en løs, klissete deig – her trengs det ikke å eltes. La denne deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Hell over i to smurte brødformer, og hev videre i 45 minutter (pass på så ikke deigen hever for mye og renner over kanten på formene). Varm opp ovnen til 225 grader og stek brødene i cirka 40 minutter. Ta de deretter ut av formene og stek videre på rist i 15-20 minutter, da blir skorpene på brødene skikkelig sprø og gode.