Minipaier med blåbær

SMÅ PORSJONSPAIER MED BLÅBÆR

Nå er det fullt opp med deilige blåbær i skogen, og hva er vel mer perfekt enn å bake blåbærpai? Disse minipaiene er superenkle, selve forberedelsene tar ikke noe særlig mer enn 20 minutter, så kommer steketiden i tillegg. Så lenge du har ingrediensene i hus, så kan du raskt slenge sammen disse når du blir fysen på noe godt, eller får uventet besøk.

DETTE ER HVA DU TRENGER:
– 1 rull fersk paideig (vi har brukt ferdig paideig på rull fra Rema, den kan brukes både til søte bakverk og middagspaier)
– 50 gram sukker
– en spiseskje Maizena
– 400-500 gram blåbær (hvis du bruker frosne, så velg noen ekstra gode. Kolonihagen sine er en favoritt hos oss!)
– 1 teskje zestet sitronskall

Start med å sette ovnen på 200 grader og finn frem en stekeplate og et muffinsbrett. Ta frem et par ark med bakepapir og del opp i små firkanter, et ark deles opp i 9 firkanter. Legg disse små firkantene med bakepapir i hver sin muffinsform. Rull ut paideigen og finn frem et stort glass, stikk ut rundinger med glasset og legg disse opp i muffinsformene. Trykk deigen litt på plass.

Putt blåbærene i en bolle og tilsett Maizena og sukker, bland godt. Bruk en spiseskje og fyll muffinsformene med blåbærblandingen.

Hvis du har noen små utstikkere, med for eksempel stjernefasong eller lignende – stikk ut små stjerner i paideigen og legg på toppen av hver lille pai. (Slike utstikkere får du kjøpt på Jernia, butikker med kakedekor og Panduro har dette fine settet!)

Stek minipaiene midt i ovnen. Steketiden varierer veldig fra ovn til ovn, og hvor store former du har brukt, det kan ta alt fra 20-40 minutter. Følg med, og ta paiene ut når paideigene har blitt gylden.

Server de gjerne med vaniljeis eller vaniljesaus!