Kunst og design i København

Photo: Vanessa Hong

KUNSTMUSEER, GALLERIER OG STUDIOER VERDT Å FÅ MED SEG

En av tingene vi elsker å fylle med storbyturer med, det er en tur innom noen av byens gallerier,  kunstmuseer og herlige design spots. Det er noe helt eget med den roen som fyller slike steder, å kunne gå rundt der å observere og la seg inspirere av vakre malerier, skulpturer og fotografier. Eller å stikke innom en lokal butikk som har spesialisert seg på vakkert design, så inspirerende med litt andre impulser – og så gøy om man finner en skatt ti eget hjem! Om det er en kul poster, en vakker vase eller noe fra en lokal keramiker. Slikt elsker vi!

Her har vi samlet noen av våre København-favoritter når det kommer til kunst og design!

Photo: @rudolptegner

Rudolph Tegners Museum og Skulpturpark ligger en liten times kjøretur nord for København, og er så absolutt verdt turen ut av byen. Her finner du 355 nydelige skulpturer av billedkunstneren Rudolph Tegner fordelt i lokalene og de nydelige naturomgivelsene. Adressen er Museumsvej 19, Dronningmølle.

Hvis du ikke skal være så lenge i København og ikke har lyst til å ta turen ut av byen, så er Glyptoteket et utmerket valg for å titte på vakre skulpturer i helt fantastiske omgivelser. Lokalene er så fantastiske i seg selv, og toppes av de vakre skulpturene. Sett deg ned, og nyt omgivelsene og kjøp deg en sitronpai eller noe godt i glasset. Glyptoteket ligger rett i nærheten av Tivoli, nærmere bestemt Dantes Plads 7.

Photos: louiseroegallery

Hos Louise Roe Gallery kan du la deg inspirere i konseptbutikken som er utformet som et galleri, og sette deg ned for en liten matbit eller nydelig take away kaffe i deres eatery. Vel verdt et besøk for deg som er glad i danske design! Adressen er Vognmagergade 9.

photos: @studioxstore

Studio X er et interiørstudio og butikk i ett. Et fantastisk sted å stikke innom hvis du er på utkikk etter noe nytt til hjemmet, eller bare vil la deg inspirer av det nøye kuraterte utvalget! Du finner Studio X i Dronningens Tværgade 50.