Hvordan krølle håret med rettetang

 DU KAN ENKELT KRØLLE HÅRET MED RETTETANG

Det er ikke alltid man trenger mange forskjellige elektriske hårverktøy i skuffen, du kommer ganske langt med en rettetang – den kan både rette ut og krølle håret. Men noen ting er greit å huske på hvis man skal bruke rettetang både til krøller og retting av hår. Det er helt klart enklest å jobbe med en rettetang som ikke er for bred, da kan du enklere styre størrelsen på krøllene og den er mye enklere å manøvrere. En annen ting som du bør tenke på, er at sidene på rettetangen er avrundet, da glir håret bedre og du unngår at krøllene får en hakkete look (her har vi brukt en rettetang fra BaByLiss, men akkurat den modellen er ikke tilgjengelig lenger – det finnes mange gode å få fatt i!).

Noen enkle tips når du skal krølle håret med rettetang:
– Start med å preppe og beskytte håret. Du kan bruke en varmebeskyttende spray eller et annet varmebeskyttende produkt. Akkurat nå er vi veldig glad i Kérastase Nectar Thermique som er en pleiende krem som kurer håret når det utsettes for varme (perfekt for deg som har tørt hår!), og så lukter den helt nydelig!
– Del håret inn i passende store hårlokker, hvis håret ikke krøller seg så lett så prøv med litt mindre hår for hver krøll. Gre godt igjennom hårlokken før du krøller det! Da glir rettetangen mye lettere og det sliter mindre på håret.
– Sørg alltid for å vri rettetangen bort fra ansiktet på lokkene rundt ansiktet. Ellers kan du velge selv – vri alle lokkene bort fra ansiktet for en litt ryddigere look, eller bytt litt på å vri bort fra ansiktet og mot ansiktet for en mer tilfeldig look.
– La håret avkjøles helt før du rører ved det. Spray over og sett håret med en finishing spray. Hvis du synes krøllene er litt for definerte så grer du bare gjennom håret med fingrene eller en børste.
– Og du, ønsker du litt mer volum, så er en god tørrshampoo redningen!

Her kan du ta en titt på hvordan vi enkelt lager hverdagskrøller med rettetangen!