SPOTLIGHT Jamina Blipp og Samantha Skogrand

SI HEI TIL SUPERMOMS JAMINA BLIPP OG SAMANTHA SKOGRAND

Du har helt sikkert lagt merke til de to sprudlende damene både på TV-skjermen og på Instagram, og du har kanskje hørt på podcasten deres Babyboom? Vel, nå er begge to gravide med barn nummer to, og ikke nok med det – de er også aktuelle med en ny sesong av podcasten sin. De deler ærlig, humoristisk og jordnært om mammarollen og livet med barn – og vi smiler og nikker gjenkjennende når vi lytter til podden deres. Vel verdt å lytte på når du ligger på stranda i sommer!

Vi digger dere Jamina og Samantha, nyt sommeren deres!

Vi digger dere. Fortell om hva dere driver med for tiden.
Jamina: Nå om dagen prøver jeg å nyte ferien og gå litt inn i «relaxmode»
Vi er også i full gang med Babyboom igjen, som er utrolig gøy. Deilig å kunne dele en stor ting i livet med en nær venninne. Virkelig et gøy univers å være en del av.

Samantha: Jeg har akkurat hatt min siste nyhetssending i NRK og gleder meg til mammapermisjon og podding. Jeg prøver å roe ned tempo nå som vi venter nummer to. Stille før stormen!

Hva har inspirert dere i dette prosjektet?
Jamina: Det som inspirerer meg i dette prosjektet, er Noelle, Stian, Mine gode og nære venninner, søster og mamma. Jeg snakker med alle daglig, og får masse input, både positivt og negativ.
Ellers er jo livet i seg selv en stor del av hele podcasten vår.

Samantha: Da Jamina og jeg skulle bli mødre for første gang, ante vi ikke hva vi gikk til. Babyboom ble en plattform hvor vi kunne snakke ut om tanker og bekymringer knyttet til svangerskap og mammarollen. Vi ble møtt med så enormt mye kjærlighet og støtte fra andre mødre. Det var en trygghet for oss begge i den perioden og like mye nå som vi venter nummer to! Det høres klisje ut, men det er jo lytterne og deres historier som inspirerer oss.

Hvor / når / hvordan får man tak i dette?
Podcasten vår finnes på de fleste steder der du kan lytte til podcaster, feks, Itunes, Spotify eller i din podcast app.

Hvordan startet dere dagen deres i dag?
Jamina: I dag startet jeg dagen med min lillemor klokken 05.30. Heeeldigvis krøp hun opp i sengen hos oss, og sovnet der til klokken 08.00. Så ble det er god frokost og en stor kopp kaffe med familien. En ganske rolig morgen.

Samantha: Det startet med at sønnen min hoppet i sengen og sa «I’m hungry». Mommoen hans er fra USA, så det kommer engelske gloser her og der.

Hva er det siste dere nettshoppet?
Jamina: Det siste jeg nettshoppet er en foodorganiser til kjøleskapet. Ble plutselig inspirert til å lage et system i kjøleskapet.

Samantha: Handlet et par joggesko fra Axel Arigato jeg ikke trenger, men elsker. Jeg har dessverre vært svak for Instagram-reklame under svangerskapet. Og jeg som skulle spare penger til permisjonstiden….

Har dere en Instakonto du kan anbefale?
Jamina: En konto jeg synes er skikkelig fin, og kan anbefale til alle gravide og nybakte foreldre er:
Lilleminis. En fantastisk konto, som MÅÅ følges.

Hva er deres beste self care tips?
Jamina: En god lang dusj med såper og kremer. Føler meg alltid som et nytt menneske etterpå!

Samantha: Legg vekk mobilen, sett på noe digg musikk og legg deg ned på sofaen uten å gjøre noe. Det høres kjedelig ut, men det er veldig deilig. Selv om det kun varer et par minutter. Det blir mye skjermbruk og andre distraksjoner i hverdagen. Jeg merker selv at jeg sitter altfor mye foran skjermen. Kropp og sinn har godt av en pause!

Fortell oss en guilty pleasure?
Jamina: Smågodt og Trash-tv. Daaaaa slapper jeg av og koser meg.

Samantha: Drive-thru McDonalds på Ullevål. Dette var min go-to i permisjonen med Magnus. Tar meg en velfortjent (og skamløs) pause i bilen alene med en quarter pounder!

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.
Jamina: En serie jeg elsker er Ru Paul Drag Race på Netflix.

Samantha: Normal People hvis du er i det romantiske hjørnet, Kalifat hvis du er ute etter en dyster og spennende serie, og Succession for humor og underholdning. Fantastisk bra serie!

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Jamina: Tror den listen er mye lengre enn det folk egentlig vet om meg. Hehe!

Samantha: Jeg spilte trommer på ungdomsskolen. Jeg ville bli som trommisen til Lenny Kravitz!