SPOTLIGHT Cathrine Børter

SI HEI TIL SMYKKEDESIGNER CATHRINE BOERTER 

Si hei til kreative og kule Cathrine Børter, designeren bak det maksimalistiske merket Pearl Octopuss.y! Tidligere jobbet hun som designer for FWSS, men lever nå fulltid av å lage noen av de kuleste statementsmykkene vi vet om. Nå er hun ute med en ny tidløs kolleksjon med fokus på hvite og lilla ferskvannsperler. Og for tiden jobber hun også med to veldig spennende samarbeid som skal lanseres til høsten. (Gjett om vi gleder oss!) Cathrine, vi digger deg og det du gjør!

Vi digger deg. Fortell om hva du driver med for tiden.
Hallo, så utrolig hyggelig. Takk. Jeg digger dere også! Akkurat nå føles det ut som at jeg gjør tusen ting på èn gang. Hvis jeg skal være helt ærlig så er det litt mye armer og ben, så det er litt slitsomt – samtidig som er det akkurat sånn jeg liker det. Jeg tror jeg trives best med litt kaos.

Akkurat nå holder jeg på å produsere nye produkter som skal inn til butikker, samtidig som jeg designer en ny kolleksjon som jeg skal presentere til kunder i slutten av denne måneden. Så det er mye gøy som skjer. I tillegg jobber jeg med to veldig spennende samarbeid som skal lanseres til høsten. Det er med to nederlandske brands som jeg liker veldig godt. Jeg kan ikke si så veldig mye mer enn det akkurat nå, men jeg tror det blir ganske bra!! Så det er fint! Mer enn nok å gjøre akkurat nå, så jeg er heldig og glad for det.

Hva har inspirert deg i dette prosjektet?
Den nye sommerkolleksjonen som lanseres nå, ville jeg lage noe enkelt og fresht som føltes som en kontrast til party og sparkle-kolleksjonene som jeg har vist før. Dette kommer selvfølgelig tilbake til høsten, men det føltes digg med et lite pusterom denne sommeren. Så i denne kolleksjonen er det fokus på hvite og lilla ferskvannsperler og tidløs design. Enkle smykker som kan brukes opp og ned – både i anledninger og generasjoner.

Hvor / når / hvordan får man tak i dette?
Den nye perlekolleksjonen lanseres på Net-A-Porter i løpet av juni, den ligger også på pearloctopussy.com og hos de fleste av butikkene som fører merket.

Hvordan startet du dagen din i dag?
Jeg skulle gjerne fortalt en solskinnshistorie her, men i dag forsov vi oss alle mann. Iris, minstemann på 9mnd, får tenner om dagen, så vi var våken hele natten og sovnet i det vekkerklokken ringte. En klassiker det der. Så det ble litt stress, og mye kaffe, men dagen ble veldig fin likevel. Og cottage cheese med banan og jordbær – det spiser jeg hver dag til frokost – alltid en vinner.

Hva er det siste du nettshoppet?
Kjøpte et par chunky, hvite sandaler på Zara som jeg skal bruke i hele sommer <3 Som å gå på puter.

Har du en Instakonto du kan anbefale?
Jeg synes @22-22studio fra Amsterdam lager utrolig mye fint. Nydelig keramikk og vakre pledd. @enyleeparker lager også fantastiske lamper. Jeg liker også veldig godt grammen til @majawyh – hun er cool og kreativ.

Hva er ditt beste self care tips?
Stelle føttene! Det elsker jeg. Det høres rart ut, men jeg føler de styrer alt. Føler også mer kontroll over livet generelt når jeg har fikset neglene. Også rydde. Hvis jeg har det ryddig rundt meg er det som å ha vært hos psykologen og jeg får plass til alt rotet oppi hodet. Og hvis jeg tar på meg en nattmaske før jeg går til sengs om kvelden, da våkner jeg opp og føler meg så fresh og får en bra start på dagen.

Fortell oss en guilty pleasure?
Jeg sier som Fran Lebowitz. Jeg har ingen guilty pleasures. Men en ting som jeg kanskje gjør litt i skjul (i hvert fall for familien min) er å spise Nugatti rett fra boksen. Noen ganger må jeg kjøpe en ny boks i skjul sånn at ingen merker at jeg har spist opp en hel boks på et par dager. Det er helt krise. Jeg klarer ikke å stoppe hvis jeg først starter.

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.
Jeg elsker alt fra 80-tallet med Jean Claud Van Damme. Mannen min og jeg så Bloodsport fra 1988 her om dagen. ELSKER. Det er så mye fet musikk og klesstil fra jappetiden. Vi så også Big Trouble in Little China fra 1986 for litt siden, med Kim Cattrall. Så gøy. Fikk tips av en venninne om en ny serie på Netflix som heter POSE, så den skal bli neste!

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Tidsoptimist til tusen. Har alltid litt dårlig tid!! Jeg er veldig rotete av natur, derfor det er så viktig for meg å ha det ryddig! Og jeg er et sukkertroll og elsker alt i smågodthylla alt for mye.