Press blader og blomster i sommer

PRESS BLOMSTER I 4 STEG

Noe av det koseligste vi vet er å presse blomster og blader om sommeren. Noen kommer opp på veggen, mens andre går inn i notatboka med små notater rundt om en sommer som var. Skikkelig koselig å se tilbake på og ikke minst skikkelig koselig å gi bort i en gave.

1. Legg planten eller bladet på et ark.

2.  Legg arket i press under aviser, bøker eller annet du måtte finne som dekker hele arket med blomster. Det skal være tuuuuungt.

3. La de stå slik en uke eller to. Skift papir om nødvendig og sjekk om planten er helt tørr før du tar den ut. Det er viktig at all fuktighet er ute av planten før du bruker den, ellers vil den råtne.

4. Når planten er helt tørr kan du ta den ut. Lim de fast i notatboken din og skriv om hyggelige sommerminner du kan titte på når vinteren kommer eller kjøp inn en fin ramme og heng sommerminnene opp på veggen. Så fint!