SPOTLIGHT Belinda Jakobsen

SI HEI TIL PLANTEDRONNINGEN BELINDA JAKOBSEN

Hvis det er en dame som inspirerer oss til å ta ekstra godt vare på de grønne plantene våre, så er det plantedronningen Belinda Jakobsen! Hun har en av de grønneste profilene på IG, vi plukker opp så mange gode tips og triks og får litt grønnere fingre for hver post hun legger ut. Og foruten å inspirere stort på plantefronten, så er hun også ei skikkelig solstråle som sprer rundt seg med gode vibber. Belinda har også et eget online plantemagasin, hun er med i to podcaster og nå er hun aktuell med boken Et planteliv, som hun har skrevet sammen med sin mor. Heia Belinda, du er rå!

Vi digger deg. Fortell om hva du driver med for tiden.
Akkurat nå nyter jeg det at boken er i trykk, og at jeg er tilbake til en normal hverdag uten masse sene kvelder og netter foran skjerm. Jeg holder på å lære meg om hage og uteplanter og skjønner at her er det en hel verden! Jeg har brukt mange år på å lære meg alt jeg kan om grønne inneplanter, og nå står altså hage og drivhus for tur.

Hva har inspirert deg i dette prosjektet?
Det fineste med å skrive en bok sammen med mamma har vært at vi har måtte gå helt i dybden for å finne ut hvorfor disse plantene betyr så mye for oss. I dybden fant vi både kjærlighet og sårhet, og dette har inspirert oss til å komme mer i kontakt med oss selv, og vi ønsker sterkt å inspirere andre i samme retning. Det er noe uendelig vakkert rundt det å stå helt sårbar foran et annet menneske. 

Hvor / når / hvordan får man tak i dette?
Boken er no tilgjengelig, den kan blant annet klikkes hjem herfra!

 

Hvordan startet du dagen din i dag?
Jeg våkner som regel veldig tidlig av at min mann sniker seg ut av rommet med hundene våre. Han tror at jeg sover, men jeg våkner alltid, synes det er så innmari søtt å se han liste seg ut for å ikke vekke meg. Han lager så vår faste havregrøt med frukt og bær, og setter på litt kaffe til meg mens jeg øver på pusteteknikker og setter min intensjon for dagen. En liten morgenmeditasjon altså. Jeg prøver å implementere fokusord for dagen, som for eksempel «i dag skal jeg gi til andre» eller «i dag skal jeg være disiplinert» eller «i dag skal jeg slappe av, og puste». Dette blir nesten som en mantra for meg, og når min mann da kommer inn med kaffe på sengen til meg noen minutter senere er jeg våken og klar for dagen. Dette har hjulpet meg spesielt mye gjennom vinterdepresjoner.

Hva er det siste du nettshoppet?
Morsomt nok var det siste jeg klikket meg hjem fra nett en Camilla Pihl Wear caps i fargen lavendel, jeg elsker den!

Har du en Instakonto du kan anbefale?
 Jeg er fullstendig forelsket i den svenske instakontoen @hannesmauritzson! Den byr på de tingene jeg elsker mest i livet: blomster, planter, kjærlighet og hund.

Hva er ditt beste self care tips?
Mitt aller beste tips for selvpleie er noe jeg lærte så sent som i år: spør deg selv før du spør andre. Ofte om vi står ovenfor et valg ringer vi rundt til venner og bekjente, og kanskje vi til og med googler problemet. Vi glemmer kanskje noen ganger at vi sitter på svaret selv. Så.. pust dypt. Bli kjent med deg selv. Spør deg selv før du spør andre.

For ansikt vil jeg dog si at det å alltid fjerne sminken før du legger deg gjør underverker om du mangler litt spenst i huden!

Fortell oss en guilty pleasure?
Vi spiser stort sett plantebasert kosthold, men vår beste guilty pleasure er en pizza margarita på en god restaurant, med et deilig glass rødvin (eller to).

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.
Av serie vil jeg anbefale «Normal People» på Nrk. I serien følger du et par fra ung alder til godt voksne, kjemien, lidenskapen, og sårheten er til å ta og føle på. Av bok vil jeg anbefale «Think Like a Monk» av Jay Shetty, «Untamed» av Glennon Doyle og «Becoming Supernatural» av Dr. Joe Dispanza! Jeg både leser disse bøkene, pluss hører de som lydbok.

 

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Jeg er en hai på å rappe! Jeg kan rappe delene til alle duo sanger hvor de fleste kun lærer sang-biten, og har en egen Spotify liste som heter «RAP», denne tar jeg på høyt i bilen når jeg kjører alene og rapper i vei haha!