3 tips for bedre holdning

3 ENKLE TIPS FOR Å FÅ EN BEDRE HOLDNING

De fleste av oss kan vel kjenne oss igjen i at mange timer foran skjerm og mobil gjør noe med holdningen, og at det er raskt å legge seg til litt uvaner som går ut over rygg, nakke og skuldre over tid. Vi spurte Dr. Sebastian Kverneland, som er utdannet kiropraktor og har spesialisert seg på funksjonell medisin, og eier Scandinavian Health Institute i Los Angeles, om han kunne dele noen enkle hverdagslige tips til hvordan man kan legge til rette for en bedre holdning. Here we go:

1. Fokus på bedre holdning!

Å fokusere på å rette seg opp er en god start for å forbedre kroppsholdningen. Lag huskelapper på telefonen eller rundt i hjemmet, som minner deg på å holde øye med hvordan du står og sitter. Er du ekstra motivert kan du spørre venner og familie om å gjøre deg oppmerksom hvis de ser deg synke sammen i ryggen.

2. Tenk på hvordan du holder mobilen.

Å se ned på mobilen hele dagen er dårlig for holdningen. Hodet blir vippet ned og belastet med ekstra vekt og stress som går utover muskler og ledd i nakken. Dette kan forårsake både hodepine og dårlig holdning. Prøv derfor å holde telefonen rett foran ansiktet ditt (som om du tar et bilde). Nakken og holdningen din vil takke deg!

3. BH med rett passform-BH og komfortable klær.

Feil BH og klær som strammer kan hemme en muskel som kalles serratus anterior. Denne muskelen hjelper med å gi deg en god holdning. Når denne muskelen blir svak, vil det føre til at skuldrene ruller fremover og får skulderbladene og ryggen til å slappe av. Det beste er å ha på seg BH og klær som har rett størrelse og ikke for stram. Få gjerne hjelp av noen som er eksperter på undertøy til å finne den rette BH’en for deg.

Husk: Det tar opptil 5 uker å lage nye vaner. Gi deg selv en pep-talk, vær snill mot deg selv – dette kan du klare! Kan også anbefale å rekruttere en venn for ekstra fokus og motivasjon.

Vel, vi skal ta Sebastian på ordet og passe litt ekstra på hverandre her på kontoret – og vennlig minne hverandre på hvordan vi sitter og holder mobilen, og post it lapper er allerede satt opp både her og der!