Mormor’s rabarbrasuppe

SUPPEN SOM SMAKER AV SOMMER

Lite smaker så sommer som en kald og god rabarbrasuppe. Perfekt å spise som en avkjølende suppe i det varmet været vi har nå. Oppskriften er lagd på slump så smak deg til sånn du liker den best.

Du trenger: 
Ca 1 kilo rabarbra 
1,5 liter vann
600 gram sukker (smak deg frem) 
2 ss potetmel

  1. Skrell rabarbraen og putt skallet til side i en kjele med cirka 1 liter vann. Gi det et lett oppkok og sil av det røde vannet (dette for å få en deilig rød farge på suppen).
  2. Del opp rabarbrastilkene i cirka 2 cm store biter og putt oppi en kjele med det vannet fra rabarbra skallet, fyll på med 5 desiliter vann og cirka 600 gram sukker. Kok rabarbrabitene i en kjele sammen med vann og sukker til de begynner å bli møre og går i stykker, 5-10 minutter.
  3. Rør ut potetmel med 1 desiliter vann og hell oppi suppen. Rør godt.
  4. Sett til avkjøling. Aller best liker vi å spise den kjøleskapskald.

Virkelig smak av sommer!