Yum gulrot og koriander salat

SOL, UTELUNSJ OG EN SKIKKELIG FRESH SALAT

Solen som skinner, mandag og en ny uke – denne uken vil vi starte med noe skikkelig fresht og smakfullt. Og denne salaten her er akkurat det! Den er frisk, litt hot og har en god dose grønn freshness fra masse frisk koriander. Vi har latt oss inspirere av en av oppskriftene til Padma Lakshmi (yes, det er hun fantastisk flotte chefen fra Top Chef serien!). Hun er forresten verdt å følge hvis du liker mat med freshe og litt eksotiske smaker, hun deler så mye digg på IG!

Vi har som vanlig gjort noen små justeringer i forhold til hva vi hadde tilgjengelig og hva vi liker. Men hvis du har lyst til å prøve deg på Padma sin variant, så finner du den her.

Du trenger følgende:
– 2 middels store gulrøtter (helst økologiske, de smaker best!)
– masse fersk koriander (kjøp en bunt, eller en stor plante)
– 1 lime
– 3 spiseskjeer sesamfrø
– 1 mango
– 1-2 cm av en grønn chili
– god olivenolje
– Balsamicoeddik

Start med å rive gulrøttene og skjære opp mangoen i passe store biter. Deretter finner du frem en stekepanne og rister sesamfrøene i tørr panne til de får en gylden fin farge. Bland sammen sesamfrø, gulrøtter og mango i en stor bolle. Fin hakk et par centimeter av en grønn chili og bland inn med resten. Tilsett masse hakket koriander, typ 1-2 desiliter. Bland godt, og tilsett saften fra 1 lime, drisle over godt med olivenolje og et par spiseskjeer Balsamicoeddik. Vend ingrediensene, slik at alt blandes godt. Voilà!