SPOTLIGHT Live Brekke

SI HEI TIL RÅDYKTIGE LIVE BREKKE

Live Brekke har et sylskarpt blikk for god design og interiør, og en egen evne til å oppdage ting og tendenser lenge før vi aner at dette var noe vi kom til å få lyst på. Kanskje ikke så rart at det er nettopp hun som tidligere har hatt rollen som redaktør i ELLE Decoration. Og nå har hun lansert sitt eget designbrand, Pagina, og vi elsker hver eneste lille ting. Vi digger damer som tørr å gå for det de tror på, som satser og som skaper – og der er Live et kroneksempel! Vi heier på deg, Live!

Vi digger deg. Fortell om hva du driver med for tiden.
Takk! Digger dere også. Rett før jul i fjor startet jeg Pagina. Det er et norsk designbrand som produserer interiør og møbler. Tanken er at det skal være enkel og funksjonell design, vakre og skulpturelle former og lang levetid. Det er en kolleksjon som har en miks av ulike materialer av høy kvalitet.

Hva har inspirert deg i dette prosjektet?
Jeg har hatt en drøm om å starte og utvikle mitt eget merke i flere år, men flere tilfeldigheter førte til at jeg gjorde det akkurat nå. Jeg ville starte et Oslo-basert designbrand, og var inspirert av måten de funksjonalistiske arkitektene fra 1930-tallet mikset materialer, farger og former, funksjonell design, samt godt og spennende håndverk og flinke designere — en form for poetisk minimalisme. Jeg ville utvikle noe som passet sammen, som kan utvikle seg til en helhetlig kolleksjon — med en internasjonal tilnærming.

Pagina betyr sidetall og meningen er at kolleksjonen skal være en del av en historie som blir til etterhvert. Jeg er nøye hvem som designer for oss og hvem som produserer produktene våre, og alle fabrikkene har lange tradisjoner innen faget sitt. Jeg håper at serviset Melk får deg til å få lyst til å lage flere og bedre retter, at cocktailglassene Apollo får deg til å eksperimenterer med drinker og desserter. At du får lyst til å drikke kaffe etter kaffe i koppene våre, eller kjøpe ulike stearinlys og style lysestaken Rondelle på ulike måter. At Pagina er med på å sette i gang kreative prosesser der hjemme.   

Hvor / når / hvordan får man tak i dette?
Jeg har 15 butikker i hele Norge. Jeg prioriterte å få varer ut til butikkene mine i starten, men jeg lanserer straks nettsiden, paginadesign.no.

Hvordan startet du dagen din i dag?
Jeg har veldig få rutiner, men denne ene er viktig; Jeg starter alltid dagen med å male espressobønner og lager en Cappuccino ved hjelp av en klassisk Bialetti-kanne. Siden det er fridag i dag så satte jeg på en film og lagde jeg pannekaker til Mika på 6 år – slik at jeg kunne starte dagen med litt jobbing (som ikke føles som jobbing).

Hva er det siste du nettshoppet?
En fantastisk vintagevase fra Kollekted by og en kremfarget bukse fra Coyotes de Paris som jeg kjøpte hos favorittbutikken Moniker.

Har du en Instakonto du kan anbefale?
Jeg har hatt det nesten for travelt i det sist til å følge med på Instagram, men noen av mine favoritter: @fileunderpop for fantastisk fargeinspirasjon.@etageproject for at de tangerer kunst og interiør på en nydelig og interessant måte. @katrin_mood og @studioforcemajeure for inspirerende interiørdesign.

Hva er ditt beste self care tips?
Jeg er en yte før nyte person, og klarer ikke å slappe helt av før jeg har gjort noe. En løpetur og et kaldt bad står høyt opp på lista. Gleder meg også veldig til badstuene som ligger ved Operaen åpner igjen

Fortell oss en guilty pleasure?
Jeg har en fordel at jeg aldri føler guilt, men kun pleasure, og de er det mange av …Kokosboller, vestlandslefser, Holidaydip, toast med nugatti, RHONY, ballader, alt av Jane Austen og Cola Zero på boks, for å nevne noen.

Har du et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast.
Har akkurat sett Halston på Netflix, og selv om jeg synes ingen klarer å lage filmer og serier om mote som ikke blir klisjefylt, var den gøy (en pleasure, hehe). Elsker stort sett alt av motedokumentarer og kan også anbefale dokumentaren Halston. Den beste filmen jeg har sett i 2021 er Ett glass til. Morsom, trist, gal, frekk – alt jeg elsker med film.

Fikk anbefalt podcasten How I built this med Guy Raz. En serie med historiene til noen av verdens mest kjente selskaper. Spennende, lærerikt og inspirerende.

Fortell oss noe vi ikke vet om deg!
Jeg har vært med i serien Oslo Girls (har aldri sett en episode), jeg var redaktør for ELLE Decoration i flere år, har kallenavnet Livar (ikke redd for å ta i et tak) og ble kalt «Miss Norway 1995» av regissøren Michael Bay da jeg bodde i New York i 2001 – etter at jeg veldig frekt fortalte han at Armageddon var en drittfilm …