SPOTLIGHT HASLA JEWELRY

SI HEI TIL ANNE OG GUNNHILD HASLA 

Søstrene Anne og Gunnhild Hasla lager noen av de fineste smykkene vi vet om. Deres nyeste smykkekolleksjon kalt Venus er intet unntak. Smykkene til Hasla kan man bruke i alle anledninger og er klassikere som varer og kan gå i arv. Hva kan vi si? Vi blir like imponert over de fine smykkene disse jentene tryller frem gang på gang. We love!


Foto: Sigurd Fandango

Vi digger dere. Fortell om det dere driver med for tiden..
Tusen takk, vi digger dere også! Vi har lansert kolleksjonen Venus. Den har fått så god respons, og det er veldig gøy! Det er alltid veldig spennende med lansering av nye kolleksjoner. Vi har jobbet med smykkene så lenge, og plutselig skal de ut blant folk, og inn i butikker. Det er så fint å se smykkene leve sitt eget liv på alle typer mennesker. Vi prøver å treffe et bredt publikum samtidig som vi har en kunstnerisk tilnærming til både prosessen vår, og uttrykket i smykkene.

Hva har inspirert dere i dette prosjektet? 
Anne:  Jeg er veldig glad i kunst. Da jeg var rundt 17-18 så var renessansen min favorittepoke. Jeg ble så fascinert av de dyktige renessansemalerne, og tiden de levde i. Renessansen er forbundet med nyskaping og nytenking, og brudd med tidligere normer, og vi kan trekke paralleller til vår egen tidsalder. Kolleksjonen Venus er inspirert av renessansemaleriet Venus Fødsel av Sandro Botticelli. Jeg elsker det bildet! Det var en veldig spennende, og tidkrevende prosess å modellere en Venusfigur i 3D fra et 2D maleri. Venus har blitt en viktig figur og blir blant annet oppfattet som gudinne for kjærlighet, lykke, natur, fruktbarhet og seier. Venus har blitt fremstilt ulikt gjennom kunsthistorien, hvor hun er tolket på forskjellige måter som utfordrer vårt skjønnhetsideal.

Hvor / når / hvordan får man tak i dette? 
Venus er i butikk nå! De kan kjøpes i Norge, Danmark og på nett, haslajewelry.com

Hvordan startet dagen deres i dag?
Gunnhild:  Dagen starter med 3 åring som alltid gjør det koselig å stå opp, og etter levering i barnehage er det podcast på øret og en gåtur fra Hasle der jeg bor, til kontoret på Grünerløkka. En halvtime egentid på morgenen setter en god start på dagen. Det er også en perfekt tid til å planlegge arbeidsdagen, jeg jobber veldig godt når jeg er ute og går.

Anne: Min dag startet alltid ganske hektisk med to barn som skal gjøres klar til skole og barnehage. Alle vil helst sove lengst mulig, og da blir det alltid stress! Vi er en familie som har notorisk dårlig tid! I dag løp jeg en tur etter at jeg hadde fulgt barna. Det er godt å nullstille hodet, og få tid til å tenke.

Har dere en Instakonto å anbefale? 
Gunnhild: Det er mange, men @Hjartesmil er en hverdagsfavoritt der det deles fra et liv i Lærdal med nydelige bilder og en følelse av nærhet. Ellers er det @babba og @amyrosoffdavis

Anne: Jeg elsker @marthekampen og @idaekblad. De lager fantastisk kunst.

Hva er det siste dere nettshoppet?
Anne: En triksesykkel til sønnen min.

Gunnhild: Det var en Mac prep and prime setting spray. Har testet mange, og dette er den beste jeg noen gang har brukt. Et lite tips der.

Hva deres beste self care tips?
Gunnhild: Når du finner den perfekte romanen du aldri vil legge fra deg, tiden flyr avgåde mens du leser og er i en annen verden. Det er det aller beste jeg kan tenke meg, og jakten på gode bøker pågår hele tiden.

Anne: Prioritere egentid i familiekaoset. Gode venner og god vin. Det er noe vi har hatt lite av det siste året, og jeg savner det enormt!

Fortell oss en guilty pleasure?
Gunnhild:  Jeg elsker James Bond, og gleder meg veldig til jeg endelig kan se den nyeste filmen når kinoene i Oslo åpner.

Anne: Jeg elsker 90-tallsmat. Vi lager alltid familiepizza i klassisk langpanne hver lørdag.  Jeg spiser også seigmenn hver dag.

Har dere et serietips eller en film å anbefale? Eller podcast… 
Gunnhild: Den siste serien jeg ble hekta på var «High Maintenance» på HBO, og gleder meg stort til neste sesong!

Anne: jeg er så glad for at «Handmaids tale» er tilbake igjen! Jeg hører mye på podcasten «You´re dead to me». Det er en historiepodcast med både komikere og historikere side om side. Både underholdende og lærerik!

Fortell oss noe vi ikke vet om dere: 
Gunnhild: Jeg er utdanna innen musikk, og spiller i band på fritiden. Det er den perfekte kontrast til livet og jobben ellers, og jeg elsker det!

Anne: jeg bor på landet. Jeg flytta fra Oslo for ett og et halvt år siden. Her har jeg bedre plass og bedre tid. Jeg har alltid hatt veldig mange hobbyer. Jeg syr egne klær, maler og tegner nesten hver dag. Og driver tidvis med street art. 🙂  Jeg får låne låvevegger å spraye på.

Som søstre har vi også en utrolig teit humor, som mennene våre bare himler med øynene av. Vi oppfatter noe morsomt på helt samme måte, og da kan bare et blikk få oss til å bryte ut i latter 🙂