Superenkel hårknute på 1-2-3

EN ENKEL OG FIN HÅRKNUTE TIL HVERDAGS

I løpet av en dag så kjenner vi ofte på behovet for å få håret litt vekk fra ansiktet, og da er det ofte en hestehale eller en bun som er løsningen. Men det er litt gøy å finne på noe annet med håret også! Og denne hårknuten er superenkel å lage, så det går nesten like raskt som å sette håret i en bun. Du trenger en hårstrikk (gjerne en gjennomsiktig variant) og 3-4 hårnåler.

Start med å dele håret i tre deler, der du lar håret på sidene henge ned, mens du samler håret bak i en strikk. Samle sammen håret som henger på den ene siden av hodet og legg dette over den midterste delen, og trekk det en til to ganger rundt strikken, avhengig av hvor langt hår du har. Fest enden med en hårnål. Gjør det samme med håret på den andre siden av hodet, legg det over strikken og deretter rundt og fest enden med hårnål. Nå er begge partiene på siden av hodet trukket over den midtre delen, trukket rundt den og festet. Da tar du tak i håret som henger ned fra den midterste delen og og bretter halvparten av dette innunder knuten og fester med hårnåler. Rufse litt til og la gjerne noen partier henge ut her og der, det er bare fint at det ser litt rufsete og tilfeldig ut!