Bokhvete og kokosgranola

KNASENDE SPRØ GRANOLA TIL FROKOST

Granola er en frokostfavoritt hos oss, men det går litt i bølgedaler hvor ofte vi lager det. Akkurat nå er vi inne i en periode der vi alltid må ha litt hjemmelaget granola tilgjengelig hjemme. Og denne varianten her, den er nok favoritten i det siste – knasende sprø granola med bokhvete og kokosflak. Den inneholder også honning, kokosblomstsukker og ceylonkanel, noe som gir den en litt karamellaktig smak. Yum!

Vi har fulgt en oppskrift fra Ren nytelse boken til Berit Nordstrand, men byttet ut nøttene med kokosflak.

Du trenger følgende:
– 2,5 dl hel bokhvete
– 2 dl kokosflak
– 2 ss kokosolje
– 2 ss olivenolje
– 1 ss honning
– 1 ts ceylonkanel
– 1 dl havregryn
– 1/2 ts himalayasalt

Legg bokhveten i kaldt vann over natten. Sil av vannet og skyll bokhveten nøye. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle, og fordel utover et bakepapitkledd stekebrett. Stek i ovnen på 160 grader i cirka 20 minutter, eller til granolaen har fått en gylden farge. Avkjøl på en rist, og knekk opp i passende store biter og oppbevar på tette glass.

Skikkelig snadder å spise med havremelk og friske bær!