Smashed potatoes med avokado-aioli

DISSE BLIR LAGD IGJEN OG IGJEN

Poteten passer til det aller meste, og vår favoritt akkurat nå er smashed potatoes med avokado-aioli. De føles helt perfekt på en litt grå og regnfull dag, skikkelig snaddermat å starte uken med. Disse er også en perfekt match til det aller meste – uansett om du kjører et grillmåltid, tapas eller bare som en digg snack når du har lyst på noe godt. En perfekt oppskrift å ha for hånden i den sesongen vi går inn i nå.

This is what you need: 
Poteter, gå heller for små, enn for store
Olivenolje
1 avokado
1 fedd hvitløk
ca 5 ss majones (du velger selv om du ønsker å bruke vanlig eller en vegan variant) 

2-3 ss saft fra sitron
Bladpersille 
Salt og pepper

Finn frem en kjele og kok potetene til de er møre. Samtidig som potene koker setter du ovnen på 220 grader så den er varm når potetene er ferdig kokt. Når potetene er ferdig kokte og møre legger du de over på et stekebrett med bakepapir og moser de flate. Du kan for eksempel klemme de flate med undersiden av en liten kasserolle. Dryss over et lite lag olje, salt og pepper og la de stå i ovnen til de får en gylden og fin farge. Poteten skal være sprø utenpå og myke innvendig!

Samtidig lager du en avokado-aioli. Putt en avokado, cirka fem spiseskjeer majones, ett fedd hvitløk og saften fra en sitron i en foodprosessor og kjør til en jevn smooth blanding. Denne er lagd litt på slump, så smak deg til! Når potetene er ferdige i ovnen putter du avokado-aiolien i en pose og sprøyter ut krem over potetene og topper med grovhakket bladpersille.

Thank us later 😉