Pastasalat med pesto

EN DEILIG PASTASALAT MED SMAK AV VÅR

Skikkelig digge salater er noe vi har ekstra lyst på nå som våren er her. Og denne varianten av en pastasalat er vårlig og frisk med blant annet asparges, brokkoli og epler – og en skikkelig fresh pestodressing. Lag gjerne opp litt ekstra mye, så har du lunsj i morgen også!

For å lage nok til 2-3 personer så trenger du:
– cirka 400 gram fullkornspasta
– en boks med store hvite bønner
– en pose med babyleafsalat, eller den salaten du foretrekker
– en bunt asparges
– en liten brokkoli
– en håndfull grønne spirer
– 2-3 epler, velg gjern en frisk rød variant
– et glass med pesto
– en sitron
– litt god olivenolje

Start med å koke opp vann i to kjeler, en til pastaen og en til brokkolien og aspargesen. Hell opp i pastaen, men vent litt med grønnsakene – de skal ikke koke lenge. Hell en pose med salatblanding på et stort fat eller i en stor bille, topp med en håndfull spirer. Skyll av bønnene og kutt opp eplene i terninger. Hell dette over salaten. Bland sammen et glass pesto med saften fra en halv sitron og litt god olivenolje. Når pastaen begynner å nærme seg endt koketid, kan du gi brokkolien og aspargesen et lite oppkok slik at de blir akkurat passe møre. Hell av av vannet på pastaen og grønnsakene og bland inn med resten av salaten. Topp med masse deilig pestodressing!