En vårlig detox av klesskapet

ENDELIG TID FOR Å TA FREM VÅR OG SOMMERGARDEROBEN 

Man kaller det ikke vårrengjøring uten grunn og nå er det endelig tid for å gi klesskapet en liten detox. Pakke ned den tykkeste ullen (men beholde noe, du vet norsk sommer!) gå igjennom basisen din, prøve på klær, rydde vekk det du ikke trenger og gi bort det du ikke bruker. Vi føler alltid at klærne blir litt nye etter en slik opprydding. Vi legger klærne pent inn tilbake med brettekanter, henger opp det som må henge, går over med steamer eller strykejern på det som trenger det og ikke minst lufter eller vasker det som har ligget nederst, så alt føles og lukter digg.

Blir du med på garderobedetox i dag?

1. Finn frem sommertøyet fra eskene, ta vinterklærne og legg de til lufting. Etter lufting putter du vinterklærne tilbake i esken som du hentet frem sommerklærne i.

2. Ta ut de klærne du bruker hele tiden. Det skal ikke være de klærne du elsker mest, men de du faktisk bruker. Yes, det er her joggebuksa skal med. Heng de gjerne opp om du har mulighet. (joggebuksa kan gå i nederste skuffen igjen)

3. Ta frem det de klærne du ikke kan huske sist du brukte. Selv om du elsker plagget betyr det ikke at du bruker det. Vær så ærlig mot deg selv som du klarer.

4. Tid for å kategorisere klærne.
1. Lag en haug med ting du vet du aldri kommer til å bruke igjen, ting du har brukt masse før, men som kanskje ikke passer lenger.
2. Lag en haug med det du ikke bruker akkurat nå, men som du ikke ønsker å kvitte deg med helt enda. Dette kan du putte i en eske og legge bort.
3. Lag en haug med ting du elsker, men ikke helt vet hvordan du skal bruke.

5. Ta frem klærne i «vet ikke hvordan» – haugen og kombiner ett og ett plagg sammen med de klærne du bruker hele tiden. Plutselig dukker det opp nye og kule kombinasjoner!

6. Luft det som må luftes og vask det som må vaskes av vår og sommerklærne.

7. Rydd alle klærne tilbake i klesskapet, sorter etter kategori og farge! Er det noe som trenger en liten runde med strykejernet eller steamer? Gjør det før du henger det tilbake, da er plagget klart til bruk!

8. Har du funnet noen nye favorittkombinasjoner? Ta bilder av det med telefonen din så har du det lagret i tilfelle du står der en morgen og ikke aner hva du skal ha på deg. For la oss være ærlig, det er noen av de morgenene også!

9. Legg det du ikke bruker ut på finn og tise eller gi det bort til Fretex.