Hørt om blomsterfakir?

MORSOM LITEN DILLE FOR DEG SOM ELSKER BLOMSTER

Har du hørt om blomsterfakir? Det er rett og slett et lite lodd i metall, med mange pigger som brukes til å lage blomsterdekorasjoner. Og det er ikke noe nytt, sannsynligheten er ganske stor for at bestemoren din kan ha hatt en slik. Blomsterfakiren brukes til å lage luftige blomsteroppsatser der man vil ha blomstene til å stå på en måte som kan minne litt om hvordan blomstene står ute i naturen. Den kan legges i bunnen av vaser og til og med i små kopper eller skåler, den er rett og slett et supert lite hjelpemiddel for å få blomstene til å stå der de ellers ikke ville holdt seg på plass – du kan for eksempel lage en blomsteroppsats i en stor tekopp, eller en vakker skål.

Først fant vi frem krukken vi ville bruke og fylte den med bittelitt kaldt vann, så satt vi blomsterfakiren nedi krukken. Så snittet vi ranunklene og stakk hver enkelt stilk ned på en av taggene på blomsterfakiren. Det er lurt å bruke ranunklene med tykkest stilker eller andre blomster som har litt stive stilker.

Vi gleder oss til å leke oss med litt ulike blomsteroppsatser og denne blomsterfakiren fremover, det er jo så fint!

Tidligere i vår delte vi også noen tips for hvordan du kan få ranunklene dine til å holde seg finest lengst mulig, de finner du her.

Denne blomsterfakiren kjøpte vi da vi var innom denne blomsterbutikken, men du finner andre forhandlere ved å google «blomsterfakir».