Kokos panna cotta

TROPISKE SMAKER OG LAGET MED MINIMAL INNSATS

Panna Cotta er en genial dessert, de fleste oppskriftene er nemlig laget på et blunk. Hvis du ser bort i fra tiden den må stå og kjøle seg ned og stivne da, for det trenger den noen timer til. Ellers er selve forberedelsene gjort på et lite kvarter. Her har vi laget en deilig vårlig variant med tropiske smaker av kokos, lime og pasjonsfrukt.

For å lage 2 kokos panna cotta trenger du følgende:
– 1 stor boks med kokosmelk, eller 2 små (cirka 400 gram)
– 4 plater gelatin
– 1 lime
– 25 gram kokosblomstsukker (eller annen søtning, for eksempel honning)
–  1/2 teskje ekte vaniljesukker
– 3 pasjonsfrukt

Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann. Finn frem en liten kasserolle og varm opp kokosmelken og kokosblomstsukkeret, og pass på at det ikke koker! Når alt sukkeret har løst seg opp så kan du slå av varmen på plata. Fisk opp gelatingplatene fra vannet og klem ut alt overflødig vann, før du putter gelatinplatene oppi kokosblandingen og rører til de oppløser seg. Tilsett saften fra en halv lime og vaniljesukkeret og rør godt.

Finn frem et par fine glass og hell kokosblandingen i glassene, la det stå på kjøkkenbenken til det har avkjølt seg og sett det deretter i kjøleskapet. La det stå 4-5 timer i kjøleskapet slik at panna cottaen stivner. Skjær pasjonsfruktene i to deler og ta ut innholdet, og topp panna cottaen med dette før servering!