Fastelavn med smak av sitron

EN FRISK FASTELAVNSBOLLE MED SITRONKREM OG MARENGS

Her er en variant av fastelavnsbollen for deg som ikke er så fan av at det blir for mye søtt, men kunne tenke deg noe litt friskt og syrlig – nemlig fastelavnsbolle fylt med hjemmelaget sitronkrem og marengs. Tenk fastelavnsbolle som har en date med Key Lime Pie! (Har forresten en skikkelig digg oppskrift på Key Lime Pie, så den skal vi dele med dere senere!)

Alt du trenger er boller (kjøp ferdige eller bak selv), marengs som du lager av eggehviter og sukker og denne hjemmelagde sitronkremen. Sørg for å lag sitronkremen en dag i forveien, slik at den får kjølt seg ned.

Pisk marengs av eggehvite fra 2 egg og 100 gram sukker. Pisk den ekstra lenge og godt slik at marengsen blir ordentlig stiv (du skal kunne holde bollen opp ned uten at det faller ut noe). Vi har valgt å ikke tørke marengsen i ovnen, men bruke den som den er – slik blir bollene ekstra saftige. Men du kan selvfølgelig lage sprø marengs hvis du ønsker. Da kan du følge denne fremgangsmåten, og legge bollene på bakeark og bruke de som maler for å tegne opp omriss, slik at du lager marengs som passer perfekt i bollene.

Så delte vi bollen i to, og la på et lag med marengs og deretter et lag med sitronkrem på bunnen. Vær litt raus med marengsen og sitronkremen, det kommer til å renne litt utover, men det er godt med litt ekstra fyll! Legg på toppen på bollen, og topp med ekstra marengs. Har du en brenner, så er det supert å gi marengsen litt farge, men det er ikke et must!

Og et lite tips til slutt, disse fastelavnsbollene er til for å nytes med en gang, for fyllet er litt rennende. Så finn frem noen servietter, og mums i vei!