Hjemmelaget sitronkrem

FRISK OG SYRLIG – OG KAN BRUKES TIL DET MESTE!

Vi har jo tidligere nevnt at vi er så glade for at Amalfi-sitronene endelig er å få tak i, og kommer derfor til å kjøre litt ekstra mange sitronoppskrifter fremover. Og en ting som er skikkelig snadder, det er sitronkrem – eller lemon curd. Og det er slettes ikke så komplisert å lage heller, dette er noe alle kan få til. Det er superdeilig å bruke på nybakt brød eller scones, på pannekaker, over frokostgranolaen eller i bakverk.

For å lage et stort glass med sitronkrem så trenger du:
– 2 sitroner
– 2 eggeplommer
– 3 dl melis
– 100 gram smør

Start med å zeste skallet på sitronene og deretter presse ut saften fra begge sitronene. Finn frem en liten kjele, smelt smøret og ha saften fra sitronene, sitronskallet og melisen oppi kjelen. Bland, før du tilsetter eggeplommene og sitronskallet og pisker lett med en visp. Varm opp forsiktig mens du hele tiden rører i blandingen. Det skal ikke koke! Etterhvert vil blandingen tykne, og da kan du ta kjelen vekk fra platen og helle sitronkremem i rene glass. Avkjøl, før du setter glasset i kjøleskapet.

Kos deg med verdens deiligste sitronkrem, som kan brukes som topping på det meste!