Reminder: Clean your Brushes!

ER DET LENGE SIDEN DU VASKET MAKEUP BØRSTENE?

Januar bruker vi til å skape freshness rundt oss – det ryddes i skuffer og skap, gamle produkter og ting som har gått ut på dato kastes og vi vil bare ha det fresht og ryddig rundt oss! Ved å bruke januar til å skape et fresht miljø rundt oss, så håper vi at vi får lagt et grunnlag for noen gode rutiner for resten av dette året. Og nå har vi kommet til skuffen med sminke og sminkekoster.

Er du flink til å gi sminkekostene dine en skikkelig rens? Hvis du bruker kostene dine daglig, så bør en rens av kostene egentlig være en ukentlig rutine. For rene koster er helt grunnleggende for best mulig resultat når du skal sminke deg. Også er det mye bedre for huden din, da sminkekoster som ikke vaskes regelmessig fort kan gjøre huden din uren. Gode sminkekoster fortjener også å bli tatt godt vare på, da har du de mye lenger!

This is what you do:

– Hver søndag gir vi makeup kostene en god vask, slik at uken starter med freshe, rene koster. Vi bruker en mild shampoo (velg for eksempel en parfymefri babyshampoo, eller en annen mild shampoo) og vasker børstene godt i rennende vann.

– Ta litt shampoo i hånden og børst rundt i håndflaten med kosten, slik at såpen kommer til over alt. Så må du passe på at du skyller kostene godt. Det kan hende du må gjenta dette et par ganger, før du ser at såpevannet ikke har igjen noe farge, da er kosten helt ren. Avslutt med å skylle godt. Hvis du har noen koster som har begynt å bruse seg litt så trenger de litt ekstra pleie, da kan du bruke bittelitt mild balsam før siste skylling.

– Klem vannet ut av kostene før du legger de på et håndkle for å tørke. La aldri sminkekostene stå i et glass med kosten opp mens de tørker, da kan vannet renne ned i skaftet og løse opp limet slik at hårene løsner. Når kostene er helt tørre, så kan du sette de tilbake der du pleier å oppbevare de.

Gjør dette til en ukentlig rutine, det er så mye freshere å starte uken med rene koster!