Det er sesong for ranunkler

EN AV SESONGENS VAKRESTE BLOMSTER

Endelig er det sesong for ranunkler, desidert en av de vakreste blomstene på denne tiden av året! Vi blir like glad hver gang vi finner de første vakre bukettene i blomsterbutikkene. Og denne gangen skal vi holde litt ekstra utkikk etter Pon Pon ranunkler, de er så vakre med sine frynsete kronblader.

Sesongen til ranunklene varer til litt ut i april, så ranunklene skal nytes så lenge vi kan. Men det er ikke de enkleste blomstene å få til å vare, så her har vi samlet noen tips for å få ranunklene dine til å stå lengst mulig!

– Bruk alltid en ren, skrap kniv når du kutter stilkene og fjern alle blader som kommer under vann.

– Rene og freshe vaser. Sørg for å bruke vaser som er rene, gi de gjerne en god vask hvis det er en liten stund siden sist. Fyll på med friskt, lunkent vann og bruk blomsternæringen du fikk med fra blomsterbutikken. Men husk, ranunkler liker ikke at for mye av stilken dekkes av vann. Det er bedre med litt vann, og heller fylle på ofte. Skift ut vannet før det blir grumsete.

– Ranunklene er ikke glad i trekk, de liker heller ikke å stå i solen eller for nærme en peis. Det de derimot liker er å settes kjølig på natten, i likhet med tulipaner. Ved å sette de i en kjølig gang eller kjøleskap på natten så gir du ranunklene hvile og de holder seg mye lenger!

– Stilkene til ranunklene er ganske skjøre, og selve blomsterhodene kan fort bli litt tunge. Følg med slik at stilken ikke blir for lang i forhold til vasen, og stilkene bøyer seg under vekten av blomsten. Da er det bedre å kutte de litt kortere.

– Start gjerne med å ranunkler i høye vaser, og ettersom stilkene begynner å bli preget av å ha stått i vann, så kutter du kortere for å holde blomstene freshe. Ved å følge med og kutte stilkene kortere underveis, og bytte til lavere vaser – så kan du holde ranunklene friske og fine lenger.

Vi håper du får denne sesongens ranunkler til å holde seg finere lenger med disse tipsene! Og du, når våren kommer så er det perfekt å kjøpe ranunkler i potter og sette ut som noen av de første vårblomstene – tåler nemlig litt frost! Vi gleder oss litt til vi kan begynne å tenke på uteblomster og hageliv igjen.