9 ting du kan bruke eteriske oljer til

EN LITEN GUIDE TIL HVA VIL LIKER Å BRUKE ETERISKE OLJER TIL

Dere som følger oss jevnlig vet jo hvor glade vi er i å bruke eteriske oljer. Hvis du har noen små flasker med disse velduftende oljene hjemme, men ikke helt vet hva du skal bruke de til eller trenger litt inspo til flere bruksområder – så har vi laget en liten liste med forskjellige måter vi liker å bruke eteriske oljer!

1. I en diffuser for å spre en deilig duft hjemme! Vi deler jevnlig ulike blandinger av eteriske oljer som vi putter i våre diffusere, la deg inspirere til å lage noen deilige mikser av eteriske oljer her. Har du ikke en diffuser, men en peis du pleier å tenne opp i? Sett en skål med vann og noen dråper eterisk olje på peishylla – så vil en deilig duft bre seg når vannet begynner å fordampe.
2. I dusjen! Vi elsker å skape en aromatisk dusjopplevelse, lag en slik velduftende spray som du bruker når du skal dusje, eller drypp et par dråper eterisk olje på gulvet i dusjen før du skrur på vannet.
3. Lag en velduftende hjemmelaget skrubb til føtter, hender eller kropp. Her finner du en deilig variant med lukt av grapefrukt.
4. Ta et velduftende fotbad, eller et deilig bad med eteriske oljer! Da bør den eteriske oljen blandes ut med en baseolje først, for eksempel en jojobaolje.
5. Du kan enkelt lage din egen velduftende rengjøringsspray, helt uten gufne tilsetningsstoffer.
6. Et par dråper lavendelolje på puten før du legger deg er skikkelig deilig og avslappende!
7. Lag et deilig dampbad for ansiktet! Eller frisk opp besøket i saunaen med litt deilige eteriske oljer.
8. Deilige velduftende tennbriketter du enkelt lager selv, sjekk ut disse fine med kongler.
9. Lag din egen tøymykner! Bland 1 del eddik med 2 deler vann og noen dråper av en eterisk olje du er glad i. Vi lover, det lukter ikke eddik – bare deilig av den eteriske oljen!

Eteriske oljer kan du blant annet få tak i på helsekostforretninger.