Verdens beste gulrotkake

LAG EN DEILIG GULROTKAKE I JULEN

Gulrotkake er en slik kake som de fleste liker. Selv om den kanskje ikke er så julete, så er den utrolig god – og du kan jo velge å gjøre den litt mer julete med å putte oppi mer julete krydder i røren. Men vi har valgt å lage en helt klassisk gulrotkake og heller gitt den litt julete pynt – noen rosmarinkvister er alt som skal til! Det er så enkelt, og ser superlekkert ut.

Men så over til selve kaken, og når det kommer til kaker så kjører gjerne vi på med litt ekstra av alt det som er godt! Og når det kommer til gulrotkake så er det tre ting vi synes er essensielt for at de skal bli ekstra gode, og det er: ekstra mye gulrøtter (gjør kaken saftig og god), masse ostekrem (vi har faktisk tredoblet mengden ostekrem fra den originale oppskriften! Så du kan sikkert holde igjen litt hvis du ikke er like glad i ostekrem som oss) og den siste ingrediensen er lime. Lime gir nemlig den ekstra friskheten til ostekremen som gjør den så himla god! Vi liker også å lage kaken litt ekstra høy, så i stedet for å bruke en vanlig rundform, så bruker vi to små rundformer (cirka 20cm) – og setter disse to bunnene oppå hverandre, med et generøst lag ostekrem i mellom. Ok, her har dere oppskriften på det vi synes er verdens beste gulrotkake!

VERDENS BESTE GULROTKAKE

For å lage bunnene, så trenger du følgende:
– 4 egg
– 3 dl sukker
– 3 1/2 dl hvetemel
– 1 ts bakepulver
– 1 ts natron
– 3 ts kanel
– 1/2 ts salt
– 1 1/4 dl nøytral matolje
– 6-7 dl revet gulrot

For å lage ostekremen trenger du følgende:
– 2 pakker naturell kremost, og 1 pakke mandarin og ananas kremost (hvis du liker en søtere ostekrem, så kan du velge to pakker av kremosten med mandarin og ananas og en med naturell)
– 150 gram smør, i romtemperatur
– 3 ts ekte vaniljesukker
– cirka 375 gram melis
– saften fra 2-3 lime

Start med å lage kakebunnen. Pisk eggedosis av egg og sukker, bland så inn alt det tørre. Tilsett deretter revet gulrot og olje vekselsvis. Smør kakeformene og hell røren oppi, stek på nederste rille på 160 grader i cirka 40 minutter. Steketiden avhenger veldig av ovnen din og hvilken form/former du velger å bruke. Følg med underveis, kaken er best når den ikke er for tørr – så ta den ut så snart den ikke legger igjen røre på strikkepinnen når du sjekker om den er ferdig.

Mens kakebunnene avkjøles kan du lage ostekremen. Bland sammen alle ingrediensene, start med kremosten og smøret, og tilsett deretter vaniljesukker og melis. Smak til med limesaft på slutten.

Når kakebunnene er avkjølt så kan du legge den ene over på et fat, deretter smøre på et tykt lag ostekrem og deretter legge på den andre kakebunnen på toppen. Deretter dekker du hele kaken med ostekrem.

Avslutt med noen rosmarinkvister på toppen – så enkelt, så fint! Oppbevar kaken kjølig, og husk at den nesten er bedre dagen etterpå – så lag den gjerne en dag i forkant av servering!