Hjemmelaget daim

DEILIG KARAMELLKNEKK MED SJOKOLADE

Mange kan nok huske tilbake til barndommens jul og smaken av hjemmelaget knekk. Her har vi laget en digg variant som er toppet med sjokolade, så da smaker det nesten akkurat som Daim! Hjemmelaget knekk er ganske raskt og enkelt å lage, og du trenger bare 3 ingredienser, men det krever bittelitt tålmodighet.

Du trenger følgende:
250 gram sukker
250 gram smør
1 plate mørk sjokolade

Gjør klar en stekeplate med et bakepapir på, og sett dette til side. Skjær opp smøret i terninger og hakk sjokoladen i små biter. Så finner du frem en stekepanne og smelter sukkeret slik at det blir til gyllen karamell. Her må du ha litt tålmodighet, og ikke bruke for sterk varme. Tenk at du skal skru på varmen på plata til litt over halv kapasitet, typ har du en komfyrtopp der 10 er maks varme – så bør du ikke bruke mer en cirka 6 på varmen. Sukkeret kan også ha en tendens til å klumpe seg hvis du rører for mye i det mens det smelter, så smør deg med tålmodighet og la varmen gjøre jobben.

Når alt sukkeret har karamellisert seg, så tilsetter du smørterningene og rører godt, og skrur opp varmen slik at blandingen koker opp. Vær fortsatt litt varsom med varmen, slik at blandingen ikke brenner seg. Rør godt mens blandingen koker opp. Det vil ta litt tid før sukkeret og smøret blander seg til en helt homogen og jevn masse (det skal ikke ligge et lag smør på toppen av blandingen), så lytt til litt hyggelig musikk og rør godt mens du venter. Og det kan hende at du tenker » det her ble jo helt mislykket», men stol på oss, blandingen vil blande seg sammen til en jevn tykk karamell når den når riktig temperatur – så fortsett å røre.

Når du endelig har fått varmet opp blandingen til en tykk, jevn karamell så heller du blandingen utover det bakepapirkledde stekebrettet, og strør sjokoladen på toppen. Når sjokoladen smelter så stryker du den utover med en slikkepott. Sånn, da er det bare å vente på at din hjemmelagde daim avkjøles og deretter knekke den opp i biter og legge den over på tette glass.