Tørk appelsinskiver selv

SÅ ENKELT OG SÅ FINT TIL JUL

Tørkede appelsinskiver er veldig dekorativt og fint og det har jammen blitt en liten trend. Vi lagde disse appelsinskivene i fjor, men får så mange forespørsler på de nå – så vi deler fremgangsmåten på ny!  Det er veldig koselig med hjemmelaget julepynt, og i år virker det som om mange begynner litt ekstra tidlig med pyntingen. Det forstår vi veldig godt, november har vært litt ekstra våt og mørk og verden står fortsatt litt på hodet. Da er det fint å kunne gjøre det litt ekstra koselig rundt seg. Disse er superfine, både å pynte kranser med, å oppbevare i en fin krukke, lage girlandere av, eller å pynte julegaver med. Ja, til og med henge på treet.

Vask appelsinene og tørk godt av de. Skjær de opp i tynne skiver. Legg de utover et bakepapirkledd stekebrett og sett i ovnen på 50-60 grader. La de stå i ovnen i cirka 4 time (snu de halvveis), litt avhengig av hvor tykke skiver du har. Ta deretter ut stekebrettet og la skivene stå og lufttørke til de blir sprø. Dette kan ta opptil et døgn.

Du kan faktisk spise de tørkede appelsinskivene også! Men da kan det være lurt å fjerne skallet, da dette får en litt bitter smak.

Og du, en ekstra bonus er den deilige duften som sprer seg i huset!