Dekk julens fineste bord

SMÅ TIPS OG TRIKS FOR SESONGENS VAKRESTE BORD

I år legger vi inn litt ekstra innsats i å gjøre det hyggelig rundt oss! I samarbeid med Tilbords deler vi noen av våre fineste små tips og triks for å dekke et vakkert bord. Det er ofte ikke så mye som skal til, vær litt leken og miks i vei – bland serviser, lek deg med ulike høyder på vaser og lysestaker og finn frem din vakreste julepynt! Snurr film for å se våre tips for dekking av sesongens vakreste bord!

 

Det er to ting som alltid er et must hos oss, og som alltid skaper god stemning – friske blomster og masse levende lys. De fine Nobili telysestakene fra Kähler lager en magisk stemning på kjøkkenet vårt! Når det nærmer seg jul så skal vi flytte de ut i et av de store vinduene mot gaten utenfor, så kan de stå der og lyse vakkert for alle som går forbi. Vi elsker friske blomster og innslag fra naturen, og Hammershøi vasene fra Kähler kommer i mange ulike størrelser og farger, vi liker å mikse de hvite vasene og de beige, i ulike størrelser.

Det ligger ofte mye omtanke i et vakkert dekket bord, og vi er ekstra glade i de små hyggelige detaljene som gjør det ekstra koselig å sette seg tilbords. En annen ting vi er tilhengere av, det er å ta frem sine vakreste eiendeler og bruke de, også i hverdagen! Ikke spar de fineste servisene og glassene til julekvelden og nyttårsaften – ta det frem og bruk det når du samler de du er glad i.

Vi har mikset Hammershøi servise og Hammershøi juleservise fra Kähler, og Premium glass fra Rosendahl. Det gir et veldig personlig touch til bordet å mikse serviser, samtidig så kan man skape så mange ulike vakre utrykk ved å mikse de ulike elementene i serviset på nye måter. Et bord trenger heller ikke å dekkes helt likt på hver kuvert. Bruk en type tallerken og asjett på den ene kuverten, og bytt om på en annen kuvert. Og dekk gjerne med vinglass, selv om du ikke skal servere vin. Det er hyggelig å drikke av vinglass, uansett hva du fyller de med.

En liten personlig lapp på hver kuvert, kombinert med en kvist brudeslør og de nydelige Hammershøi julekulene fra Kähler skaper et nydelig uttrykk. Mange tenker kanskje at brudeslør er litt sommerlig, men vi synes det er helt nydelig å bruke på denne tiden av året, det minner oss om snø.

For å myke opp uttrykket liker vi å bruke tøyservietter, bind gjerne en liten sløyfe rundt med noen matchende silkebånd. Ved å skifte ut fargene på silkebåndene, så endrer du raskt hele uttrykket på bordet.

Fyll opp bordet med vakre vaser og lysestaker, her har vi mikset ulike høyder og farger på lysestaker og vaser fra Hammershøi kolleksjonen til Kähler. Og for å lokke frem smilene rundt bordet, så har apen fra Kay Bojesen fått på seg nisseluen, og fått hedersplassen midt på bordet. Alle elementene i denne borddekkingen finner du på Tilbords.no eller i butikkene til Tilbords.